Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TBMM'ye dilekçe geldi: Bitcoin resmi para birimi olsun

TBMM'ye dilekçe geldi: Bitcoin resmi para birimi olsun

TBMM'ye gelen en ilginç dilekçe: Bitcoinm Türkiye'nin resmi para birimi olsun.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne her isteyen vatandaş dilekçe göndereilyior ve gönderilen dilekçelerde vatandaşlar, meclisten beklediklerini iletebiliyor. Bunlar arasında ilginç olanlar da ortaya çıkıyor.

Bir diğer dilekçeye baktığımızda kiracı ile ev sahibi arasındaki işlerin e devlet üzerinden görülmesi istenirken köy ve mahalle muhtarlıklarının da işlevlerini yitirmeleri üzerine artık kapatılması gerektiğine yer verildi.

Bir diğer dilekçe ise Pi sayısının irrasyonel olmaktan ziyade süperrasyonel olduğu ve bu şekilde sayılması gerektiği şeklinde oldu.

Gelen dilekçelere bakıldığında vatandaşların baro başkanlığında oy kullanabilmesi istendi. Bunun yanı sıra bir diğer ilginç isteklerden biri Bitcoin hakkında oldu.

Son günlerde rekor üzerine rekor kıran Bitcoin hakkında gelen dilekçeye baktığımızda "döviz alım ve satım işlemlerinin yasaklanması; İstanbul Boğazı'nda bulunan geçiş güzergahlarından en az birinin ücretsiz olması; Türk vatandaşlarının imza sayısı aranmadan kanun teklifi verebilmesi ve verilen teklifin kısa sürede oylamaya sunulması" ifadelerine yer verildiği görüldü.

Sizce Bitcoin resmi para birimi olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 46 Gün Önce
olmamalı
;