Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tarımda yaban domuzu sorununa Tarım Bakanlığı el atmalı: Artık insan hayatını etkiliyorlar

Tarım 14 Ocak 2024 0
Tarımda yaban domuzu sorununa Tarım Bakanlığı el atmalı: Artık insan hayatını etkiliyorlar

Tarım ve Orman Bakanlığı, özellikle doğu illerinde son dönemlerdeki domuz istilasına çözüm bulmalı.

Son dönemlerde özellikle doğu illerinde yaban domuzu sayısının ciddi oranda arttığı bilgileri geliyor. Finans7 olarak yaptığımız röportajlarda Adıyaman ilinde yaban domuzu sayısında ciddi artış olduğu, bahçelerin, bostanların ciddi zararlar gördüğü, artık insan hayatını tehlikeye atan boyutlara kadar gelindiği öğrenildi.

Önüne gelen her türlü mamulü yiyen, bahçeleri, bağları asma ları talan eden yaban domuzları, çiftçilerin ceplerine zarar verirken artık hayatlarına da zarar verir hale geldi.

Çiftçiler, geçen yaz üzüm bağlarından önceki seneye göre oldukça dğşük verim aldıklarını, yaban domuzlarının üzüm bağlarına dadanarak mahsulleri yediğini ve asma dallarına zarar verdiğini, bunun yahnı sıra biber, patlıcan, domateslere de zarar verdiğini söyledi.

ARTIK İNSAN HAYATINI DA TEHLİKEYE ATIYORLAR

Ulaştığımız bilgilere göre Adıyamanlı bir çiftçi, "Sabah zeytinleri gübrelemek için eşeğime binip bahçeye doğru yola çıktım. Yolda ilerlerken bir anda çalıların arasından 15-16 yaban domuzu çıktı. Bir anda çıkan yaban domuzları nedeniyle eşek geriye doğru kaçar şekilde zıpladı v eeşekten düştüm. Birkaç gündür yatakta bel ağrısından kalkamadım. Tarlalarımla ilgilenemedim" dedi.

Tarım Bakanlığı'nın bu konuda bir çalışma yapması gerekmektedir. Yapılacak çalışma ile yaban domuzlarının sayısının azaltılması, yakalanarak başka yere götürülmeleri gibi çözümler getirilmelidir. Bu konuda gelecek açıklama ve çalışmanın biran önce olması, yaz gelmeden hayata geçmesi gerekiyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;