Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Süt fiyatına zam geldi: Peynir, yoğurt, kaşar, her şeye zam geliyor

Tarım 9 Kasım 2023 2
Süt fiyatına zam geldi: Peynir, yoğurt, kaşar, her şeye zam geliyor

Son dakika: Süt fiyatlarına zam geldi.

Serbest piyasada çiğ süt litre fiyatı 15 liraya yükseldi. Bu zam ile birlikte raflarda etiket fiyatları da değişmeye başladı. Son 1 haftalık sürece baktığımızda zincir marketlerde private label markalı 1 litre sütün fiyatının yüzde 3.1 arttığı ve 21.5 TL'den 24 liraya yükseldiği görüldü.

Trakya bölgesinde son dönemlerde çiğ süt fiyatına 15 lira talep edilmeye başlandı. Bunun ardından diğer bölgelerde de 15 lira istenirken sektör temsilcileri, fiyata gelen 2,5 TL'lik zammın müstahsilde süt fiyatını 15 liraya çıkardığını söyledi. Ulusal Süt Konseyi'nin sütte referans fiyatı 11 lira 50 kuruş.

Zincir marketlerde yüzde 3 ve üzeri yağlı normal sütlerinin fiyatı 24 lira ile 38 lira arasında değişmekte. Bunun yanı sıra Kasım ayında süt fiyatlarına gelen zam, şimdiden etiketlere yansımaya başladı. 2 Kasım'dan bu yana marketler kademeli şekilde fiyatları değiştirmeye devam ediyor.

Çanakkale ile Edirne'de üreticilerin çiğ süt fiyatına 15 lira istemesi sonrası Balıkesir Konya ve diğer illerde de çiğ süte 15 lira istenmeye başlandı. Ekim ayında gelen zamlar, Kasım ayından itibaren marketlerde etiketleri değiştirdi. Temsilciler yaptığı son dakika açıklamasında market fiyatlarının 2,5 lirar arttığını söyledi.

Sektörde yapılan açıklamada yem fiyatlarının uzun süredir değişmediği, bu zammın arz talepten oluşan bir zam olduğu söyleniyor.

Şimdi de Trakya'da çiğ süte 15.5 TL istenmeye başlandı. Bu zam ile birlikte kısa sürede süt ile süt ürünlerine yeni bir zam daha geleceği bildirildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 6 Ay Önce
Hükümet sana bana var
Ziyaretçi 6 Ay Önce
hükümet yokmu
;