Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Saffet Sancaklı MHP'ye geri döndü

Siyaset 15 Nisan 2024 0
Son dakika: Saffet Sancaklı MHP'ye geri döndü

Saffet Sancaklı MHP'ye geri döndü.

Yerel seçimler öncesi yaptığı açıklama ile MHP'de gündem olan Saffet Sancaklı, gelen istifa et çağrısına karşılık vermiş ve partisindne istifa etmişti.

Geçen Aralık ayında istifa eden Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin davet etmesi üzerine partisine geri döndü ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin vekil sayısı 49'dan 50'ye çıktı.

NEDEN İSTİFA ETMİŞTİ?

Şimdi en çok araştırılan konu Sancaklı'nın neden istifa ettiği konusu oldu. Aralık ayında yerel seçim sürecinde Kocaeli'de açıklama yapan Sancaklı, Sakarya Belediye Başkanlığı'nın MHP'ye verilmesini istemişti. Bu açıklaması gündem olan Sancaklı'ya tepki Devlet Bahçeli'den gelmişti. Bahçeli yaptığı açıklamada Sancaklı'ya yönelik, "Futbol hayatında 3 büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de mi sürdürmek istiyor? Tercih kendisinindir" ifadelerini kullanmıştı.

BU SÖZLERLE İSTİFA ETMİŞTİ

Bu açıklama sonrası sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Semih Yalçın, Sancaklı'nın partiden istifa ettiğini söyledi. Sancaklı da bu açıklamadan sonra bir açıklama yaparak istifa nedenini şu ifadelerle duyurdu:

"Mensubu olmaktan şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden; yerel seçim sürecinde Cumhur İttifakını ve Partimizi her türlü tezvirat ve spekülasyondan uzak tutmak gayesiyle, Sayın Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda istifa ediyorum. Bu vesileyle;

Milliyetçi Hareket Partisine ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beye bağlılığımın tavizsiz bir şekilde devam edeceğini bildirir, kamuoyuna saygılarımı sunarım"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;