Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Meclisin seçim sonrası gündemi belli oldu

Son Dakika 26 Mart 2024 45
Son dakika: Meclisin seçim sonrası gündemi belli oldu

TBMM'nin Nisan ayı gündemi belli oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Mart ayı başında seçim tatiline gitmişti. Seçimlerden sonraya kadar tatile giren meclisi seçimden sonra yoğun bir meai bekliyor. Peki meclisin Nisan ayında gündeminde hangi konular yer alacak?

GENEL KURULUN İLK GÜNDEMİ

TBMM Genel Kurulu'nun ilk gündemi, son olarak komisyonlarda kabul edilen enerji ve turist rehberliği alanlarındaki kanun teklifi olacak.

Enerji alanında düzenlemeler içeren Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre doğalgaz, Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasasına LNG olarak pazarlanabilecek.

Enerji verimliliğinin artırılması için hazırlanan projeler, Enerji Bakanlığı tarafından 15 milyon lirayı geçmemesi kaydıyla bedellerinin en fazla yüzde 30'u oranında desteklenecekl.

Diğer düzenleme ise Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi olacak. Bu düzenlemeye göre yabancı dil yeterlilik belgesi koşulunu yerine getiremeyenler, diğer mesleğe kabul şartlarını yerine getirmeleri durumunda Turist Rehberliği görevini yapabilecek.

Söz konusu düzenleme ile seyahat acentelerinin müşterilerinin bilgi ve onayları dışında alışveriş için bir işletmeye göndermeleri karşılığında kendileri veya yönlendirdikleri kişiye menfaat temin etmeleri durumunda belgeleri iptal edilecek ve 5 yıl süreyle acentelik yapamayacak.

BİR DİĞER DÜZENLEME: KRİPTO PARA DÜZENLEMESİ

TBMM'ye gelecek bir diğer düzenleme kripto para yasası olacak. Söz konusu kanun teklifinin AK Parti tarafından nisan ayında meclise sunulması planlanıyor. Önce komisyona gelecek düzenleme, daha sonra genel kurula sevk edilecek.

VATANDAŞLAR NE BEKLİYOR?

Vatandaşlar ise taşerona kadro, kademeli emeklilik, denklik düzenlemesi, ehliyet affı, çıraklık ve staj düzenlemesi, emekliye seyyanen zam bekliyor. Siz hangi düzenlemeleri bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

TBMM NE ZAMAN AÇILIYOR

Meclis genel kurulu son oturumunda meclis başkanı, "Alınan karar gereğince denetim konuları ve kanun teklifleri ile komisyonlardan gelen diğer işleri sırasıyla görüşmek için 2 Nisan 2024 Salı günü saat 15.00’te toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum" dedi ve 2 Nisan'da genel kurulun çalışmalara başlayacağını duyurdu.

Meclis gündemi için finans7'yi takipte kalın ve aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamasını ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (45)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 30 Gün Önce
kademeli emeklilik bekliyorum emeklilikde adelet
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Belediye taşeron işçileri 2018 mağdurları yüz her zaman hukumetimizin yanında olduk kadro istiyoruz mağduruz ,üzgünüz
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Kademeli emeklilik bekliyorum
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Kademeli emeklilik çıraklık ve staj mağdurlarının giderilmesi
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Ehliyet affı bekliyoruz çalışamıyoruz perişanız
;