Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Kurtlar Vadisinin İplikçi Nedimi İsmail İncekara Hayatını Kaybetti (Kimdir , Nerelidir?)

Kültür Sanat 7 Ekim 2022 09:11 2
Son Dakika: Kurtlar Vadisinin İplikçi Nedimi İsmail İncekara Hayatını Kaybetti (Kimdir , Nerelidir?)

Son dakika: Kurtlar Vadisi'nde canlandırdığı İplikçöi Nedim karakteri ile tanınan ünlü oyuncu  İsmail İncekara hayatını kaybetti.

Ünlü oyuncu Zafer Algöz sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika açıklaması yaptı. Algöz yaptığı açıklamada "Kıymetli ağabeyim #ismailincekara vefat etmiş. Güne böyle bir haberle başlamak içimize ateş düşürdü. Başımız sağ olsun dostlar." ifadelerini kullandı.

İSMAİL İNCEKARA KİMDİR? NERELİDİR?

İncekara 1950 yılında Bursa'da dünyaya geldi. İncekara'nın çocukluğu Sakarya ve KAnlıca'da geçti. Kabataş Lisesi'nde yatırlı olarak lise eğitimini tamamlayan İncekara, lise eğitiminden sonra başladığı İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümünü başarılı şekilde tamamladı.

Daha sonra Ankara devlet Konservatuvarı yüksek bölümünde yüksek lisansını tamamlayan İncekara, daha sonra Ankara devlet Tiyatrosunda sanatçı kadrosunda görev yapmaya başladı. 

İstanbul Devlet Tiyatrosu kurulduktan sonra İstanbul'a tayin oldu. 2000 ile 2001 Sezonunda yardımcı rolde yılın en başarılı erkek oyuncusu dalında Afife Tiyatro Ödülü'nü almaya hak kazanmışitı.

Tiyatroda aktörlüğünün yanı sıra sinema, televizyon ve seslendirme çalışmaları da yapmıştır. Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu adlı sinema filmleri, Kurtlar Vadisi, Deli Yürek, Hayat Bağları adlı diziler yer aldığı çalışmalardan bazılarıdır.

İncekaya Kurtlar Vadisi'nde canlandırdığı İplikçi Nedim karanteri ile adından söz ettirmişti.

Son dakika haberlerinden , gündem haberlerinden, yerel haberlerden, finans, emlak, toki Türkiye haberlerinden haberdar olmak için finans7.com mobil uygulamasını indirin.

Finans7.com| Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Allah rahmet etsin 🤲🇹🇷
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Allah rahmet etsin
;