Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: İstanbul ve Ankara'da eğitime 1 gün ara verildi

Eğitim 5 Şubat 2023 21:05 0
Son dakika: İstanbul ve Ankara'da eğitime 1 gün ara verildi

Son dakika: İstanbul ve Ankara'da eğitime 1 gün ara verildi.

Birçok ilde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Gelen son dakika haberine göre İstanbul'da da ve Ankara'da eğitime 1 gün ara verildiği duyuruldu. 

İstanbul Valiliği tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve okulların 1 gün süreyle tatil edildiğine yer verildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış oldupu açıklamada temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

Ankara'da Eğitime 1 Gün Ara Verildi!

Ankara Valisi Vasip Şahin "ilk, orta, lise ve okul öncesi eğitim kurumlarında 06 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir." dedi.

6 Şubat Okulların Tatil Edildiği İller;

BİTLİS

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz , bölgede yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiğine yer verildi.

Ulaşımda yaşanması muhtemel aksaklıklar nedeniyle 6 Şubat 2023 Pazartesi günü okulların kent merkezinde Güroymak ve Hizan İlçelerinde eğitime bir günlük ara verileceği bildirildi.

Mutki Kaymakamlığından yapılan açıklamada da ilçedeki olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okulların kapalı olacağı duyuruldu.

Açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Vali Salih Ayhan, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, yarıyıl tatilinin bir gün uzatıldığını bildirdi.

Ayhan, "Değerli evlatlarım, öğretmenlerim, tatilinizi bir gün uzattık. Yarıyıl tatili bitti ama il dışından gelecek öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin güvenliği için 6 Şubat'ta okullarımız tatil. Bir gün daha kitaplarınızla ve yağan karla tatilin tadını çıkarın." ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da olumsuz hava koşulları nedeniyle Çüngüş ilçesinde 2, Dicle ilçesinde ise 1 gün okullar tatil edildi.

Çüngüş Kaymakamı Tuncay Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirmeler sonucu, ilçede devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle öğrenciler ve öğretmenlerin can güvenliği düşünülerek tüm resmi örgün ve yaygın eğitim kurumlarının 6 ve 7 Şubat'ta tatil edildiğini duyurdu.

Dicle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle 6 Şubat Pazartesi günü ilçe genelindeki resmi ve özel tüm okul ve eğitim kurumlarının tatil edildiği belirtildi.

KAHRAMANMARAŞ

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan kar Kahramanmaraş'ta da etkili oldu.

Dün başlayan ve bugün de devam eden kar yağışı nedeniyle Elbistan ve Çağlayancerit İlçe Kaymakamlıkları'nın internet sitesinden yapılan duyuruda, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

BATMAN

Batman'ın Sason ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Yoğun kar yağışıyla ilgili Sason Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “İlçemiz genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle yaşanan don ve buzlanmadan dolayı herhangi bir mağduriyete yer vermemek amacıyla ilçe merkezi ve köylerdeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında pazartesi günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Tüm veli ve öğrencilerimize duyurulur.” ifadeleri kullanıldı.

SİİRT

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı köylerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle, okullar, 2 gün tatil edildi.

Şirvan İlçe Kaymakamlığından yapılan açıklamada; ilçede kar yağışının etkisinin sürdüğü belirtildi ve ilçe merkezi dışında tüm köy okullarının 6-7 Şubat'ta tatil edildiği kaydedildi.

MUŞ

Muş Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, kentte; buzlanma, fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Bu uyarılar doğrultusunda 6-7 Şubat günü il genelinde eğitim-öğretime 2 gün süreyle ara verildiği, şu ifadelerle açıklandı:

"Her ikisi de çalışan anne ve babalardan lise çağından küçük çocuğu olup bakacak kimsesi olmayanların istekleri halinde ebeveynlerinden biri, kurumlarınca idari izinli sayılacak, kurum amirlerince bu hususta gerekli tedbirler alınacaktır. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 6-7 Şubat pazartesi ve salı günleri idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür."

BİNGÖL

Bingöl’de devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına bağlı olarak il merkezi ve tüm ilçelerimizdeki resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel kreş ve gündüz bakımevlerinde 06-07.02.2023 Pazartesi ve Salı günleri eğitim öğretime 2 gün süreyle ara verilmiştir. Kamuda çalışan engelli ve hamile personel de aynı günlerde idari izinli sayılacaktır.” denildi.

ELAZIĞ

Elazığ’da öğrencilerin merakla beklediği haber Elazığ Valiliği’nden geldi.

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman başkanlığında saat 17:00’da toplanan İl Hıfzıssıhha Meclisi Kurulunda alınan kararla ilk ve orta dereceli okulların 6-7 Şubat tarihleri arasında 2 gün tatil edilmesi kararı alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Sevgili çocuklar, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde (ilçeler dahil) tatilin 2 gün uzatılmasına karar verdik. Bu arada engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır.” denildi.

GAZİANTEP

Gaziantep'te olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın için tatil edildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, "Gaziantep'teki yoğun kar yağışı dolayısıyla 6 Şubat Pazartesi günü tüm eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri bir gün tatil edilmiştir. Engelli ve gebe kamu personelleri idari izinli sayılacaktır. Kar topu oynayıp kitap okuyun." açıklamasını yaptı.

ADIYAMAN

Adıyaman'da olumsuz hava koşulları nedeniyle, yarın için eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde etkili olan kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okulların 6 Şubat Pazartesi günü tatil edildiği bildirildi.

SİVAS

Sivas'ta akşam saatlerinde yaşanabilecek don ve buzlanma tehlikesi nedeniyle, eğitim öğretime yarın için ara verildi.

Sivas Valiliği, açıklamasında, "Gece saatlerinden itibaren başlayacak, zaman zaman tipi şeklinde beklenen kar yağışının ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı başta olmak üzere meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı, il genelinde eğitime 1 gün ara verilmiştir." ifadelerini kullandı.

MALATYA

23 Ocak'ta başlayan yarıyıl tatilinin sona ermesine saatler kala kar yağışının etkili olduğu Malatya’da okullar 1 gün süre ile tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarının devam etmesi ve karayollarında oluşan buzlanmaya bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek sorunlar nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personellerin de bir gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

TUNCELİ

Tunceli’de devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki okullar, valilik kararıyla bir gün süreyle (Pazartesi) tatil edildi.

Yarın ayrıca kamuda görev yapan hamile ve engelli personel de bir gün süreyle idari izinli sayılacak.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Tunceli ilimiz genelinde devam eden ve akşam saatlerinde şiddetini arttırması beklenen kar yağışı nedeniyle olası risklerin önüne geçmek üzere 6 Şubat 2023 Pazartesi günü ilimiz genelindeki okulların tüm kademelerinde (Halk Eğitim, Gençlik Spor kursları vb. dahil) eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamuda çalışan hamile ve engelli personellerimiz de aynı gün idari izinli sayılacaktır.” denildi.

BAYBURT

Şubat ayının ilk günlerinde başlayan, aralıklarla yer yer etkili olan ve hafta sonu da aniden bastıran kar nedeniyle okullar açılmadan kar engeline takıldı.

Konuya ilişkin Bayburt Valiliğinden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava şartları nedeniyle 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Bayburt İl genelinde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Belirtilen tarihte hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacaktır." ifadeleri yer aldı.

HAKKARİ

Hakkari’de olumsuz hava şartları nedeniyle okullar, pazartesi günü için tatil edildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, “İl genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 6 Şubat 2023 Pazartesi günü ilk ve orta dereceli eğitim öğretim kurumları, özel öğretim kursları, halk eğitim merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezleri ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim öğretime 1 gün ara verilmiş olup, engelli ve hamile kamu personeli de 1 gün idari izinli sayılacaktır.” denildi.

Siz hangi ilde kar tatili haberi bekliyorsunuz ? Yorumlar kısmından yazın.

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;