Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Hasan Cemil öldürüldü

Son Dakika 29 Nisan 2024 0
Son dakika: Hasan Cemil öldürüldü

Son dakika: Hasan Cemil öldürüldü.

Bölücü terör örgütüne yönelik yurt içinde ve yurt dışında operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Gelen son dakika bilgisine göre, istihbarat sorumlusu bombalı suikastla öldürüldü.

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD ile onun silahlı kolu YPG’nin içinde üst düzey sözde istihbarat sorumlusu olarak faaliyet yürüten terörist Hasan Cemil’in sınırdaki hudut birliklerine yönelik saldırı, keşif, dinleme ve gözetleme faaliyeti içinde olduğu istihbarat birimlerince belirlendi.

Teröristin, ikmal, lojistik ve eleman aktarma faaliyetlerine ağırlık verdiği Suriye’de dikkat çekmemek için sürekli sivil kıyafetler ve silahsız olarak dolaştığı MİT tarafından tespit edildi. Teröristin YPG bünyesinde oluşturulan kısa adı REL olan (Rexistina Ewlekariya Leşkeri) sözde Askeri Güvenlik Teşkilatının başındaki isimlerden olduğu öğrenildi.

SİVİL, SİLAHSIZ SÜREKLİ YER VE KILIK DEĞİŞTİRİYORDU

Teröristin, Suriye’nin Resulayn ve Tel Abyad bölgelerine eş zamanlı gerçekleştirilen Barış Pınarı harekatı öncesi ve sonrasında da TSK’nın hareket kabiliyeti, bölgedeki konumlandığı üs bölgeleri ve sahadaki operasyonel faaliyetleriyle ilgili istihbari çalışmalar yaptığı ve Türkiye’de de büyük metropol kentlerde bombalı saldırılar için kendisine bağlı uyuyan hücrelerle sık sık bir araya geldiği ve sürekli kılık ve yer değiştirdiği bildirildi.

Terörist Hasan Cemil’in son olarak Suriye’de YPG’nin işgali altındaki Münbiç bölgesinde sivil bir araçla El Şaddadê bölgesine geçiş yapacağı sırada aracına önceden yerleştirilen tahrip gücü yüksek bombanın infilak ettirilmesi sonucu hurda yığınına dönen araçta parçalanarak öldürüldüğü belirlendi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;