Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Esenboğa Havalimanına uzanan yeni metro hattı geliyor

Son dakika: Esenboğa Havalimanına uzanan yeni metro hattı geliyor

Son dakika: Ankara'ya yeni metro geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında Ankara'ya yeni metronun geleceğini söyledi.

Yeni metro hattı ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör kimden gelirse, faili kim olursa olsun kabul edilemez" dedi. Erdoğan,ayrıca "Toplam 7 istasyonlu Keçiören Kuyubaşı-Esenboğa Havalimanı-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi metro hattını yatırım programına aldık" ifadelerini kullanarak yeni metronun yapılacağını söyledi.

Açıklamasının devamında Mansur Yavaş'ı eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, neler yapıldığı sorusunu sordu.

Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ankara da öyle. Bunlardan artık kurtulalım. 5 yıl boşuna geçti. Onun için 31 Mart çok önemli. Ankara'yı başkentlik sıfatına uygun, hizmet veremeyenlerden kurtarmanın vakti çoktan gelmiştir. 31 Mart akşamı bu işin hakkını verelim. Burası hiçbir şey yapmayarak, üstüne bir de bununla övünerek idare edilecek bir şehir değildir. Ankara daha fazla yavaşlamayı kaldıramaz. Nedir bu yavaşlardan çektiğimiz. Sandıkları patlatalım. Türkiye'ye yakışır bir başkent için 31 Mart'ta her şey ayağımıza geliyor"

"Ankara'ya son 21 yılda, bunu Yavaş'a da sorun sen ne yaptın, 1 trilyon 91 milyar lira tutarında yatırım yaptık. Biz buyuz, eser siyaseti bu. Toplam 7 istasyonlu Keçiören Kuyubaşı-Esenboğa Havalimanı-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi metro hattını yatırım programına aldık, yakında ihalesine çıkacağız. Ankara YHT Garı-Etlik Şehir Hastanesi-Ovacık metro hattının etüt projesini hazırlamaya başlıyoruz. Sincan-Çayyolu metrosunu birleştirmeyi planlıyoruz. Başkenti, savunma sanayinin merkezi konumuna getirdik. Geçtiğimiz yıl 5,5 milyar dolara ulaşan savunma sanayi ihracatımızın yaklaşık yarısını Ankara yaptı.''

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;