Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı geldi.

Asgari ücrete ara zam beklentisi devam ederken bu beklentiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen açıklama sonrası bitti. Erdoğan açıklamasında asgari ücret hakkında mesaj verdi.

KABİNE SONRASI AÇIKLAMA

Kabine toplantısından sonra millete sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuda ciddi bir tasarrufa başlayacaklarını söyledi. Erdoğan kamuda tasarruf için atılacak adımları şu şekilde sıraladı:

"Enerji faturamız büyümemize paralel olarak kabarıyor. Üretim, yeni pazarlara ihraç ederek, içeride tasarruf kültürünü yaygınlaştırmamız gerekiyor. Daha az kaynak kullanarak daha büyük etki oluşturacak projelere ağırlık vereceğiz. Buna kamu olarak inşallah biz öncülük ve rehberlik edeceğiz. Kamuda taşıtlar, binalar, haberleşme giderleri, cari harcamalar, hizmet içi eğitim, yurt dışı seyahat, kamu istihdamı gibi alanda tasarruf kültürünü güçlendirecek adımlar atacağız. Hem vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerin kalitesini artıracağız. Ekonomi yönetimimizi bu konuda gerekli çalışmaları tekemmül ettirmek için talimatlandırdım. Bu bağlamda kamuda 100 milyar liralık tasarruf hedefliyoruz"

ENFLASYON DÜŞECEK

Enflasyonun yüksek olduğunu, attıkları adımlar sonrası enflasyonu 2026'da tek haneye indireceklerini söyleyen Erdoğan, geçici rahatlamaların sorunu ötelediğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısını çözmek için gerekli adımları atıyoruz. Doğru politikalarla enflasyonu tek haneye düşürmekte kararlıyız. Bunu daha önce yaptık, inşallah yine başaracağız. Enflasyon geriledikçe milletimizin cebindeki paranın satın alma gücü de artacaktır. Bizim amacımız geçici rahatlamalarla sorunu ötelemek değil, 85 milyonun tamamı için kalıcı refah artışını sağlamaktır. Seçim döneminde popülizme meyletmeyerek ekonomi politikamıza olan güvenimizi ortaya koyduk. Bundan geriye dönüş olmayacaktır. Hedeflerimize ulaşmak için para, maliye ve gelirler politikalarımızı ahenk içinde yürütüyoruz. Verimliliği artırmak ve ekonomimizi daha rekabetçi kılmak için yapısal reformlara hız kazandıracağız"

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında geçici rahatlamaların işe yaramadığını, hedeflerinin enflasyonu düşürmek olduğunu, enflasyon düştüğünde alım gücünün artacağını söyledi ve asgari ücrete ara zamda kapıları kapattı. Özetle asgari ücrete Temmuz'da bir ara zam yok. Sizce asgari ücrete ara zam gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

1 OCAK 2025'TE ZAM GELECEK

Asgari ücret Aralık 2024'te belirlenecek ve zam 1 Ocak 2025 tarihinden sonra geçerli olacak.

Yorumlar (38)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 10 Gün Önce
zam gelmesi gerekiyor
Ziyaretçi 11 Gün Önce
Zam yapılmalı assakiri üçre
Ziyaretçi 11 Gün Önce
ARA ZAM ASLA OLMAMALI ZATEN 2 KİŞİ ÇALIŞIYOR 34000 TL ALIYOR YETER ENFLASYON DURMALI
Ziyaretçi 11 Gün Önce
Asgari ücretle zamm gelmemeli kuru gıda ve. Pazar fiyatlarinin düşmesi ve TL nin değerinin eski haline gelmesi gerekiyor. Herşey çok pahalı asgari ücret zaten yetmiyor. Kömür aldı başını gidiyor zaten kışın yacak kömür alınmıyor.
Ziyaretçi 12 Gün Önce
Asgari ücrete zam gelmek zorunda Asgari ücret dışında herseyin fiyati artmaya devam ediyor yani Asgari ücrete zam yap.amak pahalilugi durdurmuyor
;