Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Çanakkale depremi sonrası Naci Görür'den ilk açıklama geldi

Son dakika: Çanakkale depremi sonrası Naci Görür'den ilk açıklama geldi

Çanakkale'de meydana gelen deprem sonrası Naci Görür'den son dakika açıklaması.

Bilim Akademisi Üyesi, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Çanakkale'de önceki gece meydana gelen depremden sonra bir açıklama yaptı. Görür yaptığı açıklamada deprem ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

DEPREMİN DETAYLARI

Önceki gün gece saatlerinde Çanakkale merkezli bir deprem meydana geldi. Yaşanan deprem Çanakkale, İstanbul, Balıkesir ve çevredeki diğer illerde hissedildi. Paniğe neden olan deprem hakkında hem AFAD hem de Kandilli açıklama yaptı.

AFAD tarafından dün gece meydana gelen depremle ilgili şu ifadelere yer verildi:

Büyüklük:4.9 (Ml)
Yer:Yenice (Çanakkale)
Tarih:2024-03-04
Saat:21:38:55 TSİ
Enlem:39.99306 N
Boylam:27.43083 E
Derinlik:10.44 km

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme Ve Değerlendirme Merkezi tarafından yapılan açıklamada da depremin 4.9 büyüklüğünde meydana geldiği bildirildi.

DEPREM ANI

Dün meydana gleen ve düşük şiddette hissedilen depremin anı şu şekilde:

NACİ GÖRÜR'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür bir son dakika açıklamasında bulundu. Görür yaptığı açıklamada Çanakkale'de meydana gelen deprem sonrası şu değerlendirmede bulundu:

"Dün akşam Çanakkale, Yenice’de 4,9 deprem oldu. Deprem Yenice-Gönen fayı üzerinde. Bu fayda en son deprem 1953 yılında ve 7,2 büyüklüğünde oldu. Stres birikiminin olduğu bir bölge böyle görece küçük depremler beklenir. Sevgiyle"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;