Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika Borsada düşüşün 2 esas nedeni açıklandı: Peki yükseliş ne zaman?

Borsa 1 Şubat 2023 19:20 0
Son dakika Borsada düşüşün 2 esas nedeni açıklandı: Peki yükseliş ne zaman?

Ünlü Ekonomist Tunç Şatıroğlu yaptığı son dakika açıklamasında borsada ve hisselerde düşüşün asıl nedenini açıkladı.

Ünlü Ekonomist Tunç Şatıroğlu yaptığı son dakika açıklamasında borsada düşüşün asıl nedenlerini açıklarken yükseliş için bekleneni duyurdu.

YARIN ÇOK ÖNEMLİ

Şatıroğlu yaptığı son dakika açıklamasında yüksleiş için 2 Şubat tarihinin önemli olduğunu söyleyerek, "Bugün aybaşı bir yüksleiş olabilir demiştim ama olmadı. Bekleidğim destek de gelmedi. Yarın son karar. Artık öyle olması gerekiyor. Yarın yukarı hareket olursa o zaman biraz daha bekleyip tepki yükselişinden faydalanm aya çalışacağız. Daha da aşağıları da bekleyecek yer yoktu. Yarın bakacağız açılışta. 1 saat beklenebilir. Bir karar vereceğiz napalım. Ocak ayı çok kötü geçti. Böyle bir sert düşüş de oldu" ifadelerini kullandı.

NEDEN DÜŞTÜ? İŞTE İKİ NEDENİ

Şatıroğlu açıklamasının devamında borsada asıl düşüşün 2 nedenini duyurdu ve şu ifadeleri kullandı: "Konsolosluk işleri ile hiç alakası olduğunu düşünmüyorum. 8 tane düşüş oldu. 7 tanesinde ilgisi yok da bir tanesi mi konsolosluk mu vardı. Hiç alakası yok. Bugün çok oldu acaba sebebi bu olabilir mi diye. Ama bunlar hükümete yakın medyadan kullanılacak bahaneler olabilir. Bizden kaynaklı dememek için. Bizden kaynaklı.

2 sebebi var. Biri , bankalarla çok uğraşıldı. makro ihtiyati tedbir ve finansal istikrarı destekleme adımları altında bankalarla çok uğraşıldı. Bankacılık endeksi bugün yüzde 7'den fazla düştü. Bankalarla çok uğraştılar.

İkincisi, bu yüzde 7'lik düşüşün neden olduğu anlaşılamadı. SPK'nın uyarıları vardı ama onun da adreesi belli değildi. Bu tamamen kendi içimizde olan problem, dışarıdan etkisi olduğuna inanmıyorum"

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.
Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=N0PtckCDN5U

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;