Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: 2024 TOKİ konut başvuru şartları, ev fiyatları ve taksit miktarı belli oldu

Son dakika: 2024 TOKİ konut başvuru şartları, ev fiyatları ve taksit miktarı belli oldu

TOKİ 2024 yılı 2+1 ve 3+1 konut fiyatları belli oldu.

TOKİ resmi internet sayfasından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 2024 yılının ilk konut satışı duyurusuna yer verildi. Açıklamada bir il için 23 Mayıs tarihinde TOKİ konut başvurusunun başlayacağı ve dar gelirli vatandaşlara 2+1 ile 3+1 konut satışı yapılacağına yer verildi.

Peki TOKİ konut başvurusu ne zaman? Hangi illerde konut yapılacak? Ev fiyatları ne oldu? İşte gelen son dakika bilgileri.

İLK BAŞVURULAR BAŞLIYOR

TOKİ resmi sayfasından yapılan açıklamada 2024 yılının ilk konut satışının Çorum'da olacağına yer verildi. Diğer iller için de önümüzdeki günlerde satış duyurusu gelecek. Siz hangi ilde konut müjdesi bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

2+1 VE 3+1 EV FİYATLARI BELLİ OLDU

2024 yılının ilk konut duyurusuna baktığımızda konut fiyatları ve taksit miktarının da belli olduğuna yer verildi.

Duyuruya baktığımızda 2+1 evlerin 1.5 milyon lira civarından başladığı görülüyor. 3+1 konutların ise 1.8 milyon lira civarından başladığı görülüyor.

YÜZDE 10 PEŞİNAT VE 180 AY VADEDE GERİ ÖDEMELER NASIL?

TOKİ duyurusuna göre evler için yüzde 10 peşinat verileceği ve evlerin 180 ay vade ile satılacağı bildirildi. Bu yönteme göre yapılacak satışlarda taksit miktarları şu şekilde öne çıkıyor:

2+1 evler için taksitlerin 7 bin 500 liradan, 3+1 evler için ise taksitlerin 9 bin liradan başladığı görülüyor. Sizce bu miktar yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Ödemeler ile ilgili yapılan açıklamada, " İlk taksit ödeme tarihi; Sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay itibariyle başlatılacaktır" denildi. Taksitler her 6 ayda bir memur maaş zammı kadar artacak. Ancak genellikle artışlar düşük tutuluyor. Örnek vermek gerekirse Ocak 2024'te memur maaş zammı yüzde 25 olurken TOKİ taksit zammı yüzde 17.55 seviyesinde tutuldu.Kadın erkek konut ve arsa grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU

TOKİ konut başvuru şartları da belli oldu. 2024 yılında yayınlanacak TOKİ evlerine başvuru yapacakların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. Ayrıca başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması şartı aranacaktır.

- Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma şartları aranacaktır.- Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir; birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

- Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler, başvuru tarihleri arasında, yetkili banka şubelerine başvuru bedelini ödeyerek, başvurdukları kategori ile ilgili “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi” ni imzalayacaklardır

BAŞVURU

Başvurular e devlet kapısı üzerinden ve kamu bankaları üzerinden yapılacak. Başvuru başladığında takipçilerimize haber vereceğiz. Sayfamızı takipte kalın.

Yorumlar (39)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 2 Gün Önce
Eskişehir için ne zaman başvurular
Ziyaretçi 5 Gün Önce
İstanbul için başvuru ne zaman
Ziyaretçi 7 Gün Önce
Edirne için ne zaman açıklama gelir
Ziyaretçi 8 Gün Önce
Zonguldak da ne zaman açıklanacak
Ziyaretçi 8 Gün Önce
İzmir Güzelbahçe ne zaman 25000 bin konut
;