Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Şişecam'dan 114 milyon dolarlık 3 yeni yatırım kararı

Şişecam'dan 114 milyon dolarlık 3 yeni yatırım kararı

Şişecam'dan önemli yatırım kararı. Türkiye, Bulgaristan ve İtalya'da 114 milyon dolarlık yeni yatırım geliyor.

Son dönemlerin flaş şirketi Şişecam'dan son dakika haberi geldi. gelen bilgilere göre 114 milyon dolarlık yatırımın Tarsus’ta inşaatı devam eden düz cam tesisi, Kuzey İtalya ve Bulgaristan’daki düz cam tesislerini içermekte.

Bu yatırımlarla birlikte şirket, düz cam sektöründe artan kaplamalı cam ihtiyacını karşılamayı planlıyor. Gelecek sene faaliyete geçmesi beklenen yatırımlar kapsamında Tarsus'da inşası devam eden düz cam üretim tesisine senelik 7 milyon metrekare kapasiteli bir kaplamalı cam hattı yatırımı yapılacak.

Bu yatırımla birlikte Kuzey İtalya'da, düz cam tesisine senelik 6.5 milyon metrekare kapasiteli cam hattı yatırımı gerçekleştirilecek.

Bulgaristan'da düz cam tesisine ise senelik 6 milyon metrekare kapasiteli bir kaplamalı cam hattı yatırımı yapılacak.

Yeni projelerin hayata geçmesi ile birlikte şirketin cam kaplama hatlarının sayısı dünya genelinde 7'ye ulaşmış olacak. Bu projelerle şimdi 4 farklı hatta ortalama ürün karışımı ile 22 milyon metrekare olan kaplamalı cam kapasitesinin yaklaşık 2 kat büyümesi ve 42 milyona çıkması planlanıyor.

Söz konusu yatırımlarla ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kırman şu değerlendirmelerde bulundu:

“Düz cam sektöründe artan kaplamalı cam ihtiyacını karşılamak üzere aldığımız bu yatırım kararı Şişecam’ın kaplamalı cam üretim kapasitesini neredeyse ikiye katlayacak.

Türkiye’deki mimari camlar pazarında liderliğimizi sağlamlaştırırken, Amerika da dahil olmak üzere global pazarda daha geniş bir müşteri ağına, daha yüksek rekabet gücüyle ulaşılabilmemizi kolaylaştıracak”

Kırman sözlerinin devamında katma değeri yüksek ürünlere yatırımların devam edeceğini söyleyerek, “Ayrıca tedarik ağının daha esnek yönetilmesi ve operasyonel süreç verimliliği de artacak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;