Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Seçim sonrası yeni müjde: ilk evini alacaklara konut kredisi çalışmaları başladı

Emlak 7 Nisan 2024 10
Seçim sonrası yeni müjde: ilk evini alacaklara konut kredisi çalışmaları başladı

Hiç evi olmayan vatandaşlar, aylar önce gelen ilk evini alacaklara düşük faizli, yüksek vadeli konut kredisi kampanyasına odaklanmıştı. Ancak söz konusu kampanya seçimden önce atılan sıkılaşma adımları nedeniyle ertelenmişti. Seçim sonrası AK Parti harekete geçti: İlk evini alacaklara konut kredisi geliyor.

Hükümete yakın Türkiye Gazetesi, aktardığı son dakika haberinde ilk defa ev alacak vatandaşlar için bir konut kredisi kampanyasının başlayacağı müjdesini verdi.

Yerel seçimlerin sonuçlarına göre AK Parti, kurulduğu ilk günden bu yana ilk defa sandıktan 2. parti olarak çıktı. Bu durumun nedenlerinin başında ise konutta yaşanan sıkıntılar geldi. Kiraların çok yüksek seviyelere çıkması, kredi faizlerinin çok yüksek olması, buna ek olarak evlerin fiyatlarnın oldukça yüksek olması, birçok vatandaşın oy tercihini değiştirmesine neden oldu.

AÇIKLAMA GELMİŞ, AMA KAMPANYA ERTELENMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçen sene Eylül ayında yaptığı açıklamada ilk evini alacaklara finanman desteği sunacaklarını söylemiş, ancak atılan sıkılaşma adımları nedeniyle söz konusu kampanya ertelenmişti.

AK PARTİ'YE YAKIN SAYFA AÇIKLADI: SEÇİM SONRASI HAREKETE GEÇİLDİ

Seçim sonrası aksayan yönleri, eksikleri ve atılacak adımları masaya yatıran AK Parti'den bir son dakika haberi geldi. Türkiye Gazetesi'nden Necmi Çiçekçi, bugün kaleme aldığı yazısında ilk evini alacaklara konut kredisi kampanyasının hazırlıklarının başladığını söyledi.

Dar gelirliler, ilk defa konut alacaklar için 2024 yılının ikinci yarısında bir kampanya hazırlığı olduğunu aktaran Çiçekçi, "Edinilen bilgiye göre yılın ikinci yarısında, ilk defa ev sahibi olmayı planlayanlar için bir adım atılacak. Kamu bankalarının desteğiyle yeni bir kredi kampanyası için çalışmalar hız kazandı" dedi ve ilk evini alacaklar için düşük faizli, düşük taksit ödemeli bir konut kredisi kampanyasının başladığını söyledi.

HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Gelen son dakika bilgilerine göre ilk evini alacaklara konut kredisi kampanyası hazırlığının başladığı öğrenildi. Kampanya başvurusunun 2024 yılı ikinci yarısında başlatılacağı bildiriliyor. Kampanya başvurusu başladığında bildirimle haberdar olmak, kampanyayı ilk öğrenen olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamasını ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (10)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 17 Gün Önce
Adıyaman'da lüks konutlar yaptı belediyeyi kazanamadı vatandaşlar arasında ayrıştırma olmamalı deprem olan yere odaklandılar sadece diğer halkı unuttular
Ziyaretçi 25 Gün Önce
Eee Günaydın derler adama insanların aklıyla alay ediyorlar..
Ziyaretçi 25 Gün Önce
Neden insanlari apartman dairelerine tikma derdimdesiniz anlamiyorum. Arsamiz var ev yapamiyoruz. Prefabrik ev yapacagiz ona bile gucumuz yetmiyor. Ayni destekler ev yapimi icin prefabrik ev icinde olsun.
Ziyaretçi 26 Gün Önce
DEVLETİN EV İÇİN KREDİ VERMESİ ÇÖZÜM DEĞİLDİR 1 LİRALIK EV 10 LİRA OLUR ANCAK MÜTAHİTLERİ DAHA ZENGİN EDER. ÇÖZÜM 1-DEVLET HAZİNE ARAZİSİNE KONUT YAPACAK UCUZ ŞEKİLDE EVİ OLMAYANA SATACAK. 2-DEVLET HAZİNE ARAZİSİNİ 250-300-METRE ŞEKLİNDE PARSELLERİ BÖLECEK ALT YAPISINI YAPACAK HİÇ EVİ OLMAYAN VATANDAŞA PARASIYLA DAĞITACAK TÜRKİYE'NİN ELLİ YILLIK EV SORUNUNU ÇÖZECEK. AMA ÇÖZÜM MÜTAHİTLERİN İŞİNE GELMEZ. AMA ÇÖZÜM BUDUR.
Ziyaretçi 26 Gün Önce
hiç bitmiyor aynı masallar.kac yıldır çıkamadı gitti nedense hiç umudum yok.
;