Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

SASA'da personel krizi: Maaş azlığı nedeniyle istifa ettiler

İş Dünyası 12 Şubat 2024 0
SASA'da personel krizi: Maaş azlığı nedeniyle istifa ettiler

SASA'da personel krizi başladı.

Adana'da bulunan Sasa şirketinde maaş krizi yaşandığı ve işçilerin toplu istifa ettikleri belirtildi.

Borsada yaşanan yükselişi ile adından çokça söz ettiren SASA Polyester, faaliyetlerini Adana'da bulunan merkezinde sürdürüyor. Burada işçiler, maaşlarının düşük olduğunu söyleyerek iş bırakma eyleminde bulunmuştu.

Onlarca işçi işlerini bırakarak yönetimi bahçede protesto ederken işçiler, maaşlarına yeterli zam gelmeden eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Çözüm arayışı yapılmaması ve herhangi bir çözüm bulunmaması sonrası işçiler toplu istifa kararı aldı. Bugün birçok işçi istifa dilekçesini şirkete sunarken işçiler, istifa nedenleri olarak maaşlarının düşük olmasını gösterdi.

SASA'nın işçi maaşları ile ilgili geçen gün yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"SASA olarak PTA, Elyaf, Cips ve Low Melt Elyaf tesislerimizin montajlarında yaklaşık 9 bin montaj ekibi çalışmaktadır. 300 çalışanı olan altyüklenici firmalardan bir tanesinde ücret zamlarında bir sıkıntı oluşmuş, bir gün süre ile ücret zamlarını beğenmemelerinden kaynaklı bir oturum olmuştur.

SASA yönetiminin devreye girmesi ile , bu problem çözülmüştür. Altyüklenici bu firmamızın çalışanları iş başı yapıp, işlerine devam etmektedirler. 2024 yılı ikinci yarısında üretime başlatmayı plandığımız yıllık 1.750.000 ton üretim kapasiteli PTA tesisimizde, 2024 yılı üçüncü çeyrekte faaliyete geçecek yıllık 367.000 ton kapasiteli Elyaf tesisimizde, 2024 yılı üçüncü çeyrekte faaliyete geçecek yıllık 330.000 ton kapasiteli cips tesisimizde, 2025 ilk çeyrekte faaliyete geçecek olan yıllık 52.500 ton kapasiteli Low Melt Elyaf tesislerimizin montajlarında 9 bin arkadaşımız gece gündüz çalışmaktadır.

Tüm çalışan arkadaşlarımıza başarılar diliyor, çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Kamuoyuna duyurulur"

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;