Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Bakanlığı YHGM 8 bin işçi alımı kura çekimi canlı yayını ve sonuçları duyurusu geldi

Sağlık Bakanlığı YHGM 8 bin işçi alımı kura çekimi canlı yayını ve sonuçları duyurusu geldi

Son dakika: Sağlık Bakanlığı YHGM 8 bin işçi alımı kura çekimi hakkında duyuru.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve 8 bin işçi alımı kura çekimi takvimine yer verildi.

YHGM.saglik.gov.tr adresi üzerinden yayınlanan son dakika açıklamasına baktığımızda kura çekiminin ikiye bölündüğüne yer verilirken ilk aşama kura çekiminin 3 Nisan'da, kalan illerde kura çekiminin ise 4 Nisan'da çekileceğini bildirdi.

Bakanlık resmi internet adresi üzerinden konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, "T.C. Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerine 4857 sayılı İş Kanunu ile mezkûr Kanuna dayanılarak çıkarılan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca 8.000 sürekli işçi alımı için 23/02/2024 – 27/02/2024 tarihleri arasında  İŞKUR tarafından il ve meslek bazında başvurular alınmış ve Bakanlığımıza bildirilmiştir" denildi ve işçi alımı kura çekimi için şu ifadelere yer verildi:

"İşe alınacak sürekli işçiler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin geçici 10 uncu maddesi hükmüne göre öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın Bakanlığımızca doğrudan noter kurası ile belirlenecektir.

İl ve mesleklere göre ilan edilen kadro sayısı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday için kura ile yerleştirme işlemi 3-4 Nisan 2024 tarihlerinde Bakanlığımız Bilkent Yerleşkesinde noter huzurunda canlı yayınlanarak gerçekleşecektir.

Kura çekilişi Bakanlığımız YouTube kanalı üzerinden (https://www.youtube.com/user/SaglikBakanligi) canlı olarak yayınlanacağından, kuraya katılımcı alınmayacaktır.

Kura sonuçları aynı gün saat 20:00’den sonra https://iscisonuc.saglik.gov.tr  internet adresinden ilan edilecektir.

Kura çekilişi illerin trafik koduna göre sıralı şekilde, her bir il ve meslek için ayrı ayrı yapılacaktır"

KURA ÇEKİMİ 3 NİSAN'DA YAPILACAK İLLER

Kura çekimi 3 Nisan'da yapılacak iller şu şekilde:

3 Nisan 2024 (Çarşamba) günü kura çekilişi yapılacak olan iller:

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir. (Kura çekilişi saat 10:30’da Adana ili ile başlayarak il trafik koduna göre sıra ile çekilecek olup, en son Kırşehir ili için çekiliş yapılarak tamamlanacaktır)

Kura canlı yayınından bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

KURASI 4 NİSAN'DA YAPILACAK İLLER

Kura çekimi 2 gün sürecek ve yukarıdaki illerin dışındaki iller diğer gün kuraya alınacak. 4 Nisan'da kura çekimi yapılacak iller şu şekilde:

"Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce. (Kura çekilişi saat 10:30’da Kocaeli ili ile başlayarak il trafik koduna göre sıra ile çekilecek olup, en son Düzce ili için çekiliş yapılarak tamamlanacaktır)"

Kura çekimi sürecinden haberdar olmak, kura sonuçlarını bildirimle telefonunuza haber almak için yukarıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin.

Yorumlar (15)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 35 Gün Önce
inşallah adaletli bir seçim olur
Ziyaretçi 35 Gün Önce
sonuclara nerden bakyrz
Ziyaretçi 35 Gün Önce
Hatay erkek
Ziyaretçi 35 Gün Önce
Diyarbakır Çermik
Ziyaretçi 35 Gün Önce
herkes yerine yerilesti bizde hala bekliyiruz bir umuttur yasamak
;