Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ramazanda oruçlu çalışanlara yemek ücreti ödenir mi? Ozan Bingöl cevapladı

Ramazanda oruçlu çalışanlara yemek ücreti ödenir mi? Ozan Bingöl cevapladı

Ramazan ayında çalışanlara yemek ücreti verilir mi?

Ramazan ayının hemen hemen 2/3'ü sona erdi. Ramazan ayının içerisinde olduğu Mart ayının sona ermesinin ardından Nisan ayının 1'inden itibaren özel sektör çalışanlarının maaşları hesaplara yatmaya başlayacak. Özel sektör çalışanlarından oruç tutanlar, hesaplara yatırılacak paradan yemek ücretinin kesilip kesilmeyeceğini araştırmaya başladı.

Öğle yemeği parası olarak hesaplara yatan bu paranın yatıp yatmayacağı konusunda son dakika açıklaması geldi.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl bu konuda bir açıklama yaptı ve yemek ücretinin Ramazan ayında hesaplara yatırılıp yatırılmayacağı konusuna değindi.

Yemek ücretinin tüm çalışanlarının hakkı olduğunu ve bu hakkın baki olduğunu söyleyen Bingöl, yemek ücretinden faydalanmak için fiilen çalışıyor olmak gerektiğini, çalışmanın yemek ücretini almak için yeterli olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Ramazan ayında ister oruç tutsun ister tutmasın tüm çalışanların yemek hakkı bâkidir.

Yemek bedeli istisnasının temel amacı çalışanların sağlıklı beslenmesidir. Bu İstisnadan faydalanmanın kriteri ise, fiilen çalışıyor olmak ve ayda 26 günü geçmemektir. 

Dolayısıyla mevzuata uygun olan; işverenin oruç tutan veya tutmayan ayrımı yapmaksızın Ramazan ayı boyunca da yemek kartına bakiye yüklemeye devam etmesidir.

İşverenler ancak bu sayede yasal yükümlülüklerini yerine getirmiş ve çalışanlarının haklarını korumuş olurlar"

Bingöl yaptığı açıklamada yemek ücretlerinin, eleman otuçlu diye yatırılmamasının mümkün olmadığını, bu paranın Ramazan ayında da hesaplara yatırılması gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;