Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Patronlar asgari ücrete ek zam yapacak

Patronlar asgari ücrete ek zam yapacak

Son dakika: Bazı patronlar, asgari ücrete ara zammı gündemine aldı.

Sabah Gazetesi'nden Dilek Güngör, bugün kaleme aldığı yazısında asgari ücrete ara zam olur mu olmaz mı? sorusuna cevap verdi. Güngör'e göre ara zam ihtimali var. Hatta bazı patronlar, bilançolarına ara zammı eklemiş durumda.

MERKEZ, ARA ZAM YAPMAYIN DEDİ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından geçen gün bir mektup kaleme alındı. Hükümete açık mektup şekilde servis edilen açıklamada enflasyonun düşmesinin temel amaç olduğu bildirilirken bunun için yapılması gerekenlerin altı çizildi. Maddeler arasında asgari ücrete tek zam vurgusu da vardı.

Söz konusu mektupta "Asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi, öngörülen dezenflasyon patikasının tesis edilmesi açısından kritik bir önem taşımaktadır" denildi ve asgari ücret ara zam yapılmaması tavsiye edildi.

Bu mektup sonrası asgari ücrete ara zam tartışmaları yine alevlendi.

MEMUR VE EMEKLİYE ENFLASYON FARKI VERİLECEK

3 aylık enflasyon verilerine göre memur ve emeklilere düşük miktarda enflasyon farkı oluşurken Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının da eklenmesi ile birlikte yüzde 10 civarında bir enflasyon farkı zammı beklentisi oluştu.

SİZE YOK DENEMEZ

Dilek Güngör, memur ve emekliye enflasyon farkı zammı verilirken asgari ücretliye 'sana yok denemez' dedi.

BAZI PATRONLAR YAPACAK

Güngör açıklamasında bazı patronların şimdiden asgari ücrete ara zammı bilançolarına aldığını söyledi. Sizce asgari ücrete ara zam gelmeli m? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ZAM NE ZAMAN OLUR?

Zam gelmesi durumunda konu Haziran ayında gündeme gelecek. Zam sürecinden haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (15)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 16 Gün Önce
memur zammını kesin artık ara çok açık tüm herşeyin fiyatı memur maaşına göre endeksleniyor lütfen adaletli olalım asgari ücretli çok eziliyor emekci yok oluyor
Ziyaretçi 19 Gün Önce
Ne güzel memleket çok maaş alana daha çok verin adaletiniz batsın
Ziyaretçi 20 Gün Önce
Yapılmak zorunda hicbisey yerinde durmuyor ki asgari ücret dursun önce tüm kalemlerden yapılan zamlar dursun ki asgari ücrete zam yapılma gereği olmasın
Ziyaretçi 20 Gün Önce
Memura zammı kesin fark açılmasın alt kesime verilmeli makas çok fark var
Ziyaretçi 20 Gün Önce
Ara zam yok merkez bankası çalışanları ve tüm çalışanlar da aynı maaşı alsın asgari ücret
;