Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Özgür Demirtaş, ekonomide düzelmenin nasıl olacağını açıkladı

Ekonomi 21 Ocak 2023 19:56 0
Özgür Demirtaş, ekonomide düzelmenin nasıl olacağını açıkladı

Özgür Demirtaş, ekonominin nasıl düzeleneceğini açıkladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Özgür Demirtaş, ekonomide nasıl düzelme olacağını açıkladı. Demirtaş yaptığı sıralamada ilk kısmı Merkez Bankası'na ayırdı ve ekonomide düzelme için ilk adım atılacak kurum olduğunu söyledi.

Demirtaş yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın bağımsız hale getirilmesinin elzem olduğunu söyledi. Demirtaş , açıklamasında şunları söyledi:

"Merkez Bankasını Bağımsız yapın.
Dünya çapında bilinen insanları atayın.
Yargıyı Bağımsız yapın.
Yasama-Yürütme-Yargı ayrımı yapın.
Adete değil KALİTEYE önem verin…

Yapamıyorsanız Gidin, Yapabilen gelsin.

Gelen de yapamazsa o da gitsin yenisi gelsin"

500 VE 1000 TL'LİK BANKNOT ÇAĞRISI

Demirtaş gündüz yaptığı açıklamada dikkatleri üzerine çıktı. Demirtaş yaptığı açıklamada TL'de alım gücünün azaldığını ve 500 liralık ile 1000 liralık banknotların çıkması gerektiğini söyledi. Demirtaş yaptığı açıklamada, "500TL ve 1.000TL’lik Banknotların Çıkması lazım… Türk Lirasının alım gücü kalmadı" ifadelerini kullandı.

FAİZ DÜŞÜNCE ENFLASYON DÜŞMEDİ

Demirtaş bir önceki açıklamasında ise faiz enflasyon ilişkisini değerlendirerek, "Dediler ki: Faiz Enflasyonun Sebebidir. Dedik ki: DEĞİL. Dediler ki faizi indirince enflasyon inecek. Dedik ki: OLMAZ. Faiz indi Enflasyon Patladı… Geçmiş olsun" dedi ve "Ucuz işçilikle Avrupa’nın Çin’i olacağız dediler. Ucuz işçilik uğruna ENFLASYONU patlattılar. Sonra Baktılar Dolar/TL artınca Enflasyon patlıyor. Baktılar seçimde fena olacak. Dediler Doları tutup maaşlara zam yapalım. Şimdi de İhracatçılar patladı işçi çıkaracaklar. YALAN MI?" dedi.

Finans7.com |Ankara

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;