Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Otomatik vitesli arabalarda gaz pedalının altındaki tuş ne işe yarıyor?

Taşıt 21 Nisan 2024 1
Otomatik vitesli arabalarda gaz pedalının altındaki tuş ne işe yarıyor?

Otomatik arabalarda gaz pedalının altında yer alan küçük tuş ne işe yarıyor?

Son dönemlerde otomatik vitesli araçlar artık piyasayı tamamen ele geçirmiş durumda. Eskiden manuel daha iyi diyenler bile şimdi otomatik vitesli araçlara geçmiş durumda.

Kullanım k8olaylığı, rahatlığı ile tercih sebebi olan araçlar her geçen gün daha da yaygınlaşırken otomatik vitesli araba kullananlar, gaz pedalının altındaki bir tuşa dikkat etti ve bu tuşun ne işe yaradığını araştırmaya başladı.

Birçok kişinin bu tuştan bile haberi yok. Ancak araca dikkatli baktığımızda bu tuşu fark edeceksiniz. İşte o tuş:

Bu tuşun adı Kickdown.

Ani şekilde hızlanmak istediğinizde gaza sonuna kadar basarız. Gaza sonuna kadar bastığımızda gaz pedalı bu tuşa değiyor.

Ani hızlanma ihtiyacı olarak kullanılan bu pedala değdiğinizde sistem aktif oluyor ve araba motoru, daha yüksek devirde çalışıyor.

Bu tuşa tıklandığında araç daha hızlı şekilde tepki veriyor ve yüksek hızlara kısa sürede ulaşıyor.

Bu tuşa basıldığında gaz kelebeği sonuna kadar açılıyor ve çok fazla yakıt püskürtülüyor. Bu da aracın daha fazla yakmasına neden oluyor.

Her ne kadar kulalnışlı gibi görünse de bu tuşu kullanmada dikkatli davranmanız gerekmektedir. Hız limitleri dikkate alınmalıdır.

HER ARABADA YOK

Bu tuş tüm otomatik vitesli araçlarda yok. Sadece bazı otomatik vitesli araçlarda bu tuş yer alıyor. Sizin aracınızda var mı? Aşağıdaki yorum kısmından araç modelinizi yazarak diğer takipçilerimizle bilgi alış verişğinde bulunabilirsiniz.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 16 Gün Önce
polo da var sanırım
;