Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ortaokul ve Liselerde yeni sınıf kuruluyor: SÜPER SINIF

Eğitim 26 Mart 2024 0
Ortaokul ve Liselerde yeni sınıf kuruluyor: SÜPER SINIF

Lise ve ortaokullarda yeni dönem başlıyor.

ORtaokullar ve liselerde yeni bir sınıf oluşturulması için düğmeye basıldı. Gelen son dakika bilgilerine göre aktif öğrenme ve dijital teknoloji araçlarının entegre edildiği, yenilikçi öğrenme ortamları oluşturulması için Yenlik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce devam eden çalışmalar kapsamında ortaokul ve lise kademelerinde 3500 okula yenlikçi sınıfların kurulmasıyla iligli alan tasarımı ve teknolojik donanım unsurlarının belirlenmesi için çalışmalar yapılıyor.

Söz konusu çalışmalar kapsamında lise ve ortaokullarda 3500 okula yenilikçi sınıflar kurulacak. Kurulacak sınıflarla ilgili alan tasarımı ve teknolojik donanım unsurlarının belirlenmesi çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında tüm illerde halihazırda bulunan 1500 bilişim teknoloji laboratuvarı yenilenecek. Yenilikçi öğrenme ortamları modeli temel alınacak ve 1500 yeni Bilişim Teknolojileri Laboratuvarı kurulması hedefleniyor.

500 okula ise tkenolojik ekipmanlarla zenginleştirilen esnek ve modüler tasarımda oluşturulacak yenilikçi sınıfların tüm derslerde öğrenme ve kazanımlarıyla uyumlu şekilde öğrenci merkezli aktif öğrenme süreçlerinin desteklenmesi için kullanılması hedefleniyor.

Toplamda 3500 okulda yenilikçi sınıflar kurulacak ve çocuklar bu sınıflarda eğitim görecek.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;