Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Oba Makarna, halka arz sürecini açıkladı

İş Dünyası 20 Şubat 2024 0
Oba Makarna, halka arz sürecini açıkladı

Oba Makarna CEO’su Alpaslan Özgüçlü'den halka arz süreci ve halka arzdan gelecek para ile ilgili açıklama.

Dünya Gazetesi'nden Birol Bozkurt ile röportaj yapan Oba Makarna CEO’su Alpaslan Özgüçlü, halka arz ile şirketin daha da büyütüleceğini, kapasite artırımına gideceklerini söyledi.

SADECE TÜRKİYE DEĞİL DÜNYADA ÖNDE GELEN ŞİRKET

Özgüçlü açıklamasında şirketin sadece Türkiye'de değil makarna sektöründe dünyanın önde gelen şirketleri arasında olduğunu söyleyerek, “Yurt içi pazarda Oba Makarna ve Obamie Noodle markalarıyla ürün satışı gerçekleştiriyoruz, yurt dışı pazarda ise Oba Makarna’nın yanı sıra; Oba Gold, Obalino, Nido, Eva, Omelia, Pasta Layla, Pasta Savana, Vera, Rosa Linda markaları ile satış faaliyetlerine devam ediyoruz. Oba Makarna olarak Türkiye üretiminin %25’ini gerçekleştirmekteyiz. Dolayısıyla Oba Makarna’yı sadece Türkiye’nin değil, makarna sektöründe dünyanın önde gelen şirketleri arasına taşıdık” dedi.

HALKA ARZDAN GELECEK PARA

Halka arzdan gelecek paranın yarısı ile kapasite artırımına gidileceğini söyleyen Özgüçlü, öncelikle ürün çeşitliliğini ve kapasitesini büyütüp güçlendireceklerini söyledi ve “Yeni dönem ile birlikte, küresel ölçekte sıralamamızı daha üst sıralara taşımayı ve global gıda liderleri arasında yerimizi sağlamlaştırmayı hedefliyoruz. Halka arz gelirlerinin %40-50’sini ürün çeşitlendirme, enerji ve kapasite artışı yatırımları için kullanmayı amaçlıyoruz. Yatırımlarımız arasında temiz enerji yatırımları ve Ar-Ge çalışmaları bulunuyor. Halka açık bir marka olarak, büyüme yolculuğumuza daha kurumsal ve stratejik yepyeni adımlarla devam etmek istiyoruz” dedi.

Halka arzın ardından kapasite artırımı yüzde 20 üzerinde olacak. Şirketin talep toplama detayları için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;