Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MSB uzman erbaş alımı başvuru sonuçları açıklandı

MSB uzman erbaş alımı başvuru sonuçları açıklandı

MSB uzman erbaş alımı sonuçları açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 2024 yılı teknik sınıflara uzman erbaş alımı sonuçlarının açıklandığına yer verildi.

Personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden yayınlanan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Türk Silahlı Kuvvetlerinin uzman erbaş ihtiyacının karşılanması maksadıyla Millî Savunma Bakanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında istihdam edilmek üzere 2024 yılı teknik sınıflarda uzman erbaş temini seçim aşaması faaliyetleri üç aşamalı olarak yapılacaktır.

1. Birinci Aşama: Yazılı Sınav
        18 Mayıs 2024 tarihinde saat 10.00'da Kara Harp Okulu Komutanlığında icra edilecektir. Yazılı sınava giren adaylar ikinci aşamaya katılmaya hak kazanacaktır. Yazılı sınav sonuçları sonraki aşamalarda açıklanacaktır.

2. İkinci Aşama: Evrak Kontrol, Fiziki Değerlendirme, Fiziki Yeterlilik Testi (Spor) ve Mülakat
        a. Yazılı sınava giren adaylar sorgulama sayfasında belirtilen tarihte, saat 08.00'de MSB Personel Temin Daire Başkanlığı Cebeci / ANKARA adresinde hazır bulunacaklardır. İkinci aşama faaliyetleri 20-28 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak ve her aday için 1 gün sürecektir.
        b. Evrak Kontrolü için e-Devlet şifreleri mevcut olacak ve Başvuru Kılavuzunda belirtilen belgeleri beraberinde getireceklerdir.
        c. Adayların sınavlara gelirken belgelerinin aslı ile birlikte fotokopilerini de getirmeleri gerekmektedir. Ancak getirilen belgelerin asılları teslim edilmeyecek, adayın kendisinde kalacaktır.
        ç. Spor yapmasında sakınca bulunmadığına dair tek hekim raporu getirmeyen adaylar "Fiziki Yeterlilik Testi" ne alınmayacaklardır.
        d. Fiziki Yeterlilik Testi için adayların sınavlara gelirken spor kıyafeti (Eşofman, spor şortu, spor fanilası, spor ayakkabısı vb.) getirmeleri gerekmektedir.
        e. Mülakata spor kıyafeti ile girilebilecektir.

3. Üçüncü Aşama: Uygulamalı Mesleki Bilgi Sınavı
        İkinci aşama faaliyetlerinde başarılı olan adaylara Uygulamalı Mesleki Bilgi Sınavı için ayrıca çağrı yapılacaktır. Uygulamalı Mesleki Bilgi Sınavı, Başvuru Kılavuzunda belirtilen esaslar doğrultusunda 04-14 Haziran 2024 tarihleri arasında icra edilecektir. Bu aşamada başarılı olan adaylar "Uzman Erbaş Olur" kararlı sağlık raporu almak üzere hastanelere sevk edilecektir.
        Kara Kuvvetleri Komutanlığı/Muhabere/Elektronik Harp tercihi olan adaylara uygulama sınavı yapılmayacağı için bu adayların hastane sevk işlemleri mülakat aşamasından sonra yapılacaktır.

4. Sınav merkezlerine cep telefonu ve diğer elektronik cihazlar ile girilmeyecek, nizamiyede belirtilen yerlere teslim edilecektir.

5. Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları, getirecekleri belgeler üzerinden kontrol edilecektir. Adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun adaylıkları sonlandırılacaktır.

6. Seçim aşaması faaliyetlerine gelmeden önce ilgili açıklamaları ve başvuru kılavuzunu tekrar okuyunuz ve çağrıldığınız tarihi mutlaka bir kez daha kontrol ediniz.

7. Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca posta veya telefon ile sınav tarihi tebliğ edilmeyecektir.

8. Başvuru sonucunuzu e-Devlet şifrenizle giriş yaptıktan sonra Çağrı/Sınav Durumu menüsünden ulaşabilirsiniz. Giriş yapmak için tıklayın

Uzman erbaş alımı başvuru kılavuzu için TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 10 Gün Önce
Mülakata girecek var mı?
Ziyaretçi 10 Gün Önce
Mülakata gidecek var mı ?
;