Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Meteoroloji Bu İlleri Uyardı: Gök Gürültülü, Şiddetli Yağmur Geliyor

Haberler 5 Nisan 2022 16:09 0
Meteoroloji Bu İlleri Uyardı: Gök Gürültülü, Şiddetli Yağmur Geliyor

Ülke genelinde şiddetli yağışlar bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada bahar yağmurlarının şiddetli geleceğine yer verildi.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet sayfası üzerinden bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada ülke genelinde şiddetli yağışların beklendiğine yer verildi. Sert geçen kışın ardından bahar havalarının yaşandığı bu günlerde vatandaşlar, güzel , sıcak havanın tadını çıkarırken Meteoroloji, yağışlı havanın yeniden ülke genelini etkisi altına alacağını söyledi. Ancak bu sefer yağışlı hava uzun süre kalmayacak.

Yayımlanan hava tahmin raporuna baktığımızda yağışlı havanın bugün doğu bölgelerden ülkemize giriş yapacağı ve yarın Karadeniz , İç Anadolu ile Marmara, Akdeniz ve Ege'de etkili olacağını , sonraki gün , Cuma günü ülke genelinde etkisini göstereceğini, tüm ülkenin sert yağışlı havanın etkisi altına gireceğine yer verildi.

GÜNLÜK HAVA DURUMU YAYINLANDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi sayfası aracılığıyla yayımlanan günlük hava tahmin raporuna baktığımızda 6 Nisan 2022 günü ülke genelinde havanın sıcak olacağı, ancak doğu anadolu ile İç Anadolu'nun doğu taraflarında yağmur, gök gürültülü yağmur beklendiğine yer verildi. İşte ülke geneli Çarşamba günü hava durumu:



Perşembe günü hava durumuna baktığımızda ise ülke genelinde şiddetli yağışların beklendiği görülüyor. Sadece Güney Doğu Anadolu ile Akdeniz'in doğu kesimlerinde hava parçalı bulutlu. İşte Perşembe hava durumu:



Cuma gününe baktığımızda ise yağmurlu havanın tüm ülkede etkisini göstereceği görülüyor. Şiddetli şekilde gök gürültülü beklenen yağmur, tüm illerimizde bekleniyor. Yağmurun yağması ile sıcaklıkların az da olsa düşeceği tahmin ediliyor. İşte 8 Nisan 2022 günü ülke geneli beklenen hava durumu.



Daha sonrasında ise yağmurlu havanın Cumartesi gününden itibaren ülkemizi terk etmesi bekleniyor. Daha sonra hava sıcaklıklarının daha da artacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği aktarıldı.

5 Nisan için yayımlanan hava tahmin raporunda ise şu ifadelere yer verildi: "Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Karadeniz ile Çankırı, Eskişehir ve Ankara'nın kuzeyi, Ardahan, Uşak, Afyonkarahisar, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Malatya, Elazığ çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. "


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;