Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mersin ve Adıyaman Valiliği, Konya MEB işçi alımına başladı 2023

TYP 9 Mart 2023 12:59 0
Mersin ve Adıyaman Valiliği, Konya MEB işçi alımına başladı 2023

Adıyaman, Mersin Valiliği ve Konya MEB'e işçi alımı yapıyor.

Adıyaman Valiliği, Mersin Valiliği ve Konya İl ilçe MEM tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada TYP kapsamında Adıyaman, Mersin Valilikleri bünyesine personel alımı yapılacağına yer verilirken Konya il ve ilçe MEM bünyesine işçi alımı yapılacağına yer verildi.

TYP ile ilgili İŞKUR sayfsında yapılan açıklamada "Toplum Yararına Programlar; afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında İŞKUR ile kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde düzenlenen programlardır" denildi.

BAŞVURU ŞARTLARI

TYP kapsamıonda yapılacak personel alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kuruma kayıtlı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç)

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

İŞKUR üzerinden yayınlanan personel alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki videoda gösterildiği gibi müracaatını yapması gerekmektedir:

DİĞER İLLERE DE ALIM OLACAK?

Bu illerin yanı sıra diğer illere de personel alımı yapılacak. İlanlar gelince haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;