Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Merkez Bankası açıkladı: İşte yıl sonu enflasyon ve döviz kuru beklentisi

Ekonomi 18 Mayıs 2023 13:06 0
Merkez Bankası açıkladı: İşte yıl sonu enflasyon ve döviz kuru beklentisi

Son dakika: Merkez Bankası yıl sonu enflasyon ve döviz kuru beklentisi açıklandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Mayıs 2023 piyasa katılımcı anketine yer verildi. Yayınlanan piyasa katılımcı anketine baktığımızda yıl sonu dolar ve enflasyon beklentilerine yer verildi.

YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ

Cari yılsonu tüketici enflasyonu beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 37,77 iken, bu anket döneminde yüzde 37,17 oldu.

Merkez Bankası'nın anketine göre piyasanın yılsonu enflasyon beklentisi: Yüzde 37,17

FAİZ BEKLENTİSİ: YÜZDE 8,50

Katılımcıların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 8,73 iken, bu anket döneminde yüzde 9,21 oldu. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi bir önceki anket döneminde olduğu gibi bu anket döneminde de yüzde 8,50 olarak gerçekleşti.

YILSONU DÖVİZ KURU BEKLENTİSİ: 23,09 TL

Katılımcıların cari yılsonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 23,15 TL iken, bu anket döneminde 23,09 TL oldu.

12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 24,08 TL iken, bu anket döneminde 24,61 TL olarak gerçekleşti.

FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öte yandan, Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu faiz kararını 25 Mayıs Perşembe günü açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 8,5 seviyesinde sabit tutmuştu.

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;