Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Mehmet Şimşek'i kızdıran banka müdürü belli oldu

Bankalar 4 Nisan 2024 0
Mehmet Şimşek'i kızdıran banka müdürü belli oldu

Mehmet Şimşek'i çıldırtan kamu bankası müdürü itiraf etti.

Fuat Uğur bugün kaleme aldığı yazısında seçimlerden önce meydana gelen olayın detaylarını aktardı.

Dün yazdığı yazısında bir kamu bankasının müşterilerine seçim öncesi mesaj attığı ve 31 Mart sonrası kredi kartlarının taksitlerinin kaldırılacağını söyledi. Bu duruma Mehmet Şimşek'in sert tepki gösterdiği öğrenilirken isim verilmemişti.

Bugün Fuat Uğur, söz konusu ismin kendisini aradığını ve açıklama yaptığını söyledi.

“Seçim öncesi Mehmet Şimşek’i çılgına çeviren kamu bankası Genel Müdürü ne yaptı?” başlığıyla bir yazı (*) yayınladım" diyerek açıklamasına başlayan Uğur, seçim öncesinde bankanın müşterilerine "Bilgilendirme: Değerli müşterimiz, 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren Bireysel Kredi Kartlarındaki taksit uygulamalarında güncelleme yapılacaktır. 31 Mart 2014 tarihine kadar güncel harcamalarınızı kampanya dahilinde taksitlendirebilirsiniz" mesajını gönderdiğini aktardı. Bunun üzerine Bakan Şimşek'in o ismi aradığı ve “Bunu nasıl yaparsınız, daha henüz resmiyete dökülmemiş bir ve tam olarak kararlaştırılmamış bir tasarıyı karar olarak uygulamaya sokarsınız” dediği bildirildi.

BANKA MÜDÜRÜ ARADI

Fuat Uğur bugün kaleme aldığı yazısında o bankanın genel müdürünün kendisini aradığını söyledi. Bu ismin Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih olduğu öğrenildi.

Üstünsalih yaptığı açıklamada, “Ekrem İmamoğlu gibi ben de Trabzon Akçaabat doğumluyum. Kendisiyle farklı zaman dilimlerinde Trabzonspor kulübü yönetiminde bulunduk. Ama onunla futbol oynamışlığım yok” ifadelerini kullandı.

Üstünsalih ile samimi bir konuşma yaptıklarını söyleyen Uğur, sorduğu sorulara tatmin edici cevaplar aldığını da söyledi. Uğur, onu dinledikçe endişeye de kapıldığını söyledi.

Uğur, mesajın doğru olduğunu ve 5 milyon müşterisinin tamamına değil 900 bin müşteriye gönderdiği öğrenildi. Mesaj, aksitli alış veriş yapanlara gönderildi.

Ancak benzer mesajların diğer bankalar tarafından da gönderildiği aktarıldı.

BAKAN, DİĞER MÜDÜRLERİ DE ARAMIŞ

Aktarılan habere göre Bakan Şimşek'in diğer banka müdürlerini de aradığı öğrenildi.

MESAJ YANLIŞTI

Üstünsalih açılalmasında mesajın gönderilmesi hakkında, “Kesinlikle yanlıştı, ben olsaydım göndermezdim” dedi.

Önümüzdeki günlede bu konu ile ilgili karar alınması beklenirken Üstünsalih, önümüzdeki günlerde genel müdürlük seçimi olacağı, bu mesajın onunla bağlantılı olabileceğine dikkatleri çekti.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;