Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB'den son dakika: Okullarda ders saatleri değişiyor

Eğitim 15 Mart 2024 14:40 9
MEB'den son dakika: Okullarda ders saatleri değişiyor

MEB'den son dakika haberi: Okullarda ders saatleri değişiyor.

Uzun süredir beklenen yeni müfredat ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den açıklama geldi. Bakan Tekin yaptığı son dakika açıklamasında ders saatlerinde düzenleme olacağı meajını da verdi.

Önceki gün yerel seçim çalışmaları kapsamında Gaziantep'e giden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, her ay öğretmenler odası toplantısı düzenlendiğini söyledi. Her ay başka ilde düzenlenen öğretmenler odası toplantıları ile ilgili bilgi veren Bakan, yeni toplantının Nisan ayında Gaziantep'te düzenleneceğini söyledi.

MERKEZDE ÖĞRETMENLER VAR

Haziran ayından bu yana yapılan işlerin hepsinin merkezinde öğretmenlerin olduğunu, öğretmenlerin mesleki itibarını ve onurlarını koruyacak tedbirler aldıklarını, adımlar attıklarını söyleyen Bakan, gereken her şeyin yapılacağını söyledi.

MÜFREDAT ÇALIŞMASI

Son günlerdeki müfredat çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Bakan Tekin, derslerde kazanım sayısının fazla olduğunu, haftalık ders saatinin yetersiz olduğu şikayetini aldıklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi derslerde kazanım sayımız fazla. Haftalık ders saatimizi yetersiz buluyor öğretmenlerimiz. Hal böyle olunca öğrencilerimizin kazanımlarla ilgili çıktıları arzu ettiğimiz düzeyde olmuyor. Toplumun da arzu ettiği düzeyde olmuyor. Yani çocuk başarısız oluyor. Çünkü yaşının pedagojik gerekliliğinin üstünde bir kazanım yüklemeye çalışıyoruz. Çocuk başarısız... Çocuk başarısız olduğu için otomatikman öğretmen de başarısız. O yüzden biz diyoruz ki hem çocuklarımıza fazla yüklenmeyelim, alabilecekleri şeyi verelim hem de öğretmenlerimizin öğrencilere anlatması gereken şeyleri en iyi koşullarda anlatabileceği zaman aralarını kendilerine tanımış olalım. Dolayısıyla müfredat çalışmalarındaki seyreltmeyle ilgili hususun önemli gerekçelerinden bir tanesi de bu"

Bu açıklamaya baktığımızda Bakan Tekin, ders saatlerinin yetersiz bulunduğunu söyledi ve ders saatlerinin artırılacağı mesajını verdi. Sizce ders saatleri ne olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

-Şimdi derslerde kazanım sayımız fazla. Haftalık ders saatimizi yetersiz buluyor öğretmenlerimiz. Hal böyle olunca öğrencilerimizin kazanımlarla ilgili çıktıları arzu ettiğimiz düzeyde olmuyor. Toplumun da arzu ettiği düzeyde olmuyor. Yani çocuk başarısız oluyor. 

-Pedagojik gerekliliğinin üstünde bir kazanım yüklemeye çalışıyoruz. Çocuk başarısız... Çocuk başarısız olduğu için otomatikman öğretmen de başarısız. O yüzden biz diyoruz ki hem çocuklarımıza fazla yüklenmeyelim, alabilecekleri şeyi verelim hem de öğretmenlerimizin öğrencilere anlatması gereken şeyleri en iyi koşullarda anlatabileceği zaman aralarını kendilerine tanımış olalım.

-Müfredat çalışmalarındaki seyreltmeyle ilgili hususun önemli gerekçelerinden bir tanesi de bu.

YAZ TATİLİ KISALABİLİR

Bakanlık kaynaklarından alınan son bilgilere göre yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte yaz tatillerinin kısalabileceği, 20 gün düşürülebileceği belirtiliyor.

YENİ MÜFREDAT NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAK?

Yeni Müfredat ile ilgili açıklama yapan Bakan Tekin, müfredatın 2024 2025 eğitim öğretim yılında hayata geçeceğini söyledi. İlk olarak müfredatın 1, 5 ve 9. sınıflar için, daha sonra kademeli şekilde diğer öğrenciler için uygulanacağını söyledi.

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 42 Gün Önce
çocuklara çok fazla işe yaramayan konularla çocukları yoruyorsunuz müfredatı değiştirin... eğitim sistemini baştan aşağıya değişmesi lazım başka çaresi yok...
Ziyaretçi 42 Gün Önce
merhabalar Bir veli olarak söyleyebilirim ki öğrenciye yüklenen ağırlıktan başka bir durum degildir isteyen öğrenci bu süreçle başarılı olamiyorsa uzasada alacağını alamayacak ve malesef ki okuldan da soğuyacak bence zaman değil de daha kaliteli bir yenileyici müfredat lazım diye düşünüyorum zaman kayıp tan başka bir şey olmayacak kanımca kaldiki tatili kısılan çocuklardan emin olun başarı düşüklüğü den başka birseye yaramayacak burdaki totem bence az ama öz saygılarımla
Ziyaretçi 43 Gün Önce
İyice Türkiye'nin eyitim sistemini bititrdiniz
Ziyaretçi 43 Gün Önce
Yaz tatilinin kısalması tarımın, turizmin, öğrenci ve öğretmenlerin rıh sağlığının her anlamda KÖTÜ olmasına sebep olacak. Ders saati 30dk'ya düşürülmeli. Okuma dinleme sınavları diksiyon dersi için yapılmalı.
Ziyaretçi 43 Gün Önce
Ders saati uzarsa çocuklar okumaktan vazgeçer bunun çözümü ders saati uzatmak yerine okul yapılsa sınıf sayısı azalır çocuklar ögretmenler çok mutlu olur bence okul yapılsın
;