Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Bu Sefer de Eğitim Bakanı’nı İdam Ettirdi!

Dünya 10 Nisan 2021 18:17 0
Kuzey Kore Lideri Kim Jong Bu Sefer de Eğitim Bakanı’nı İdam Ettirdi!

Koronavirüs salgınının başlamasıyla beraber çok fazla gündeme gelen Kuzey Kore Lideri Kim Jong bildiğiniz üzere ülkede çıkan covid-19 vakalarını sıfırlamak adına koronavirüs hastalarını kurşuna dizdirmişti. Şimdi ise eğitim bakanını ‘yeterli görüntülü arama gerçekleştirmediği’ için idam etti.

Dünya’nın en dışa kapalı ülkesi olan Kuzey Kore ve lideri Kim Jong-un istemediği sürece ülkeyle ilgili bir haber almak çok olası olmadığı için Kuzey Kore’yle ilgili flaş haberler ise uluslararası medyaya Güney Kore merkezli kaynaklar tarafından veriliyor.

Ülkenin lideri Kim Jong-un, zalimliği ve verdiği acımasız kararlar duyanları şaşkına çevirmeye devam ediyor.

Yeterli Görüntülü Arama Gerçekleştirmemesi Bakanın İdamını Getirdi

Mirror ve New York Post’ta yer alan haberlere göre Kim Jong-un Eğitim Bakanı’nı ‘yeterli görüntülü arama gerçekleştirmediği’ için idam etti. Kuzey Kore rejiminin ilkelerini uygulamada da başarısız bulunan Eğitim Bakanı görüntülü arama suçu dışında ayrıca bakanlığın iş yükünden de şikayetçi olmuştu.

Güney Kore kaynaklı Daily NK konuyla ilgili haberini Kuzey Kore rejimindeki Organizasyon ve Rehberlik Departmanı’ndan (ODG) sızan bir belgeye dayandırdı. ODG’nin soruşturmasında eğitim komisyonunun başarısızlığı araştırıldı, bazı eğitimcilerin hükûmetin politikalarını eleştirdiği belirlendi.

Eğitim Bakanı’nın adı haberlerde sadece ‘Park’ olarak belirtildi ve 50’li yaşlarında olduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;