Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kripto paralarda boğa sezonu uyarısı: Her 3 altcoinden 2'si ölüyor

Kripto paralarda boğa sezonu uyarısı: Her 3 altcoinden 2'si ölüyor

Boğa sezonunda piyasaya sürülen kriptoların çoğu çöktü.

Son günlerde kripto paralar yeniden gündem oldu. Gündem olan kripto paralara baktığımızda Bitcoin 71 bin dolar seviyesine kadar çıktı. Yaşanan yükseliş ile birlikte gündemin hemen hemen tamamı BTC olurken birçok vatandaş, daha fazla kazanç elde etmek için alt coinler olarak nitelendirilen kripto paralara yönleniyor.

Son 1 aylık süreçte yüzde 50'den fazla yükselen Bitcoin'e karşı bazı alt coinler yüzde 500'den fazla bile yükseliş gösterdi. Yaşanan yükseliş dikkatleri çekerken bazı alt coinler ise yatırımcılarına ciddi oranda para kaybettirdi.

Alphaquest ve Storible tarafından bir rapor hazırlandı. Bilindiği üzere kripto paralarda son boğa sezonu 2021 yılı Eylül aylarında başlamıştı. O dönemden önce piyasaya sürülen ve kısa sürede ciddi yükselişler gösteren altcoinlerin yüzde 72'lik kısmı yok oldu.

ORADAKİ PARA NE OLUYOR?

Kripto paralar bittiğinde, nasıl bir şirket battığında ve borsadan çekildiğinde yatırım yapan tüm hissedarların paraları da gidiyor. O dönemde boğa sezonunda kriptoya giren ve altcoin alanların birçoğu, coinin ölmesi üzerine adeta beş parasız kaldı.

Özetlemek gerekirse son boğa sezonundan bu yana gelen her 3 altcoinden 2'si ölmüş, Bu nedenle şimdiki boğa sezonunda yatırım yapanların oldukça dikkatli olması gerekmektedir.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 sadece bilgilendirme yapar.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;