Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kredi kartı ve kredilere yeni kısıtlamalar

Kredi 18 Mart 2024 0
Kredi kartı ve kredilere yeni kısıtlamalar

Son dakika: Kredi kartına yeni kısıtlamalar geldi.

Kredi kartı kullananları ilgilendiren son dakika haberi geldi. Gelen açıklamada Merkez Bankası'nın ilave sıkılaşma adımlarından sonra kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarından nakit çekim işlemlerinde faiz oranının artırıldığına yer verildi. Faiz artırımı, ihtiyaç kredisi faiz oranına paralel olarak artırılmış oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra düzenlemeler belli oldu.

Geçen hafta bazı bankalar, nakit avans taksit sayısını 6'dan 3'e kadar düşürdü. Öte yandan 30 bin liraya kadar çıkan faizsiz nakit avansta indirimler yapıldı ve 5 bin liralara kadar düştü.

Gelen yeni sıkılaşma adımlarından sonra kredi kartlarında nakit avans çekiminde faiz oranı yüzde 4.42 seviyesinden 5'e kadar çıkarıldı. Kredili MEvduat Hesaplarının faiz oranları da yüzde 5 seviyesine kadar yükseldi.

KREDİ VE MEVDUAT FAİZ ORANLARI FIRLADI: KREDİ FAİZ ORANLARI NE OLDU?

TCMB'nin attığı sıkılaşma adımlarından sonra mevduat ile ticari kredi faizleri 22 yılın en yüksek seviyesine kadar tırmandı.

Parasını 1 ay vadeli mevduat hesaplarına yatıracaklar için ortalama faiz oranı yüzde 45.11 seviyesine kadar çıktı. 3 ay vadeli mevduat hesaplarında ise faiz yüzde 53.63 seviyesine kadar çıktı.

Ticari kredi faizleri ise yıllık yüzde 55.76 seviyesine kadar çıkarak 22 yılın rekorunu kırmış oldu.

Ticari kredilerin yanı sıra ihtiyaç kredisinde de faiz oranları adeta fırladı. Son verilere göre kredi faiz oranları yıllık yüzde 63.36 seviyesine kadar çıktı.

Konut kredisi yıllık faizi yüzde 41.32'ye çıkarken bu seviye son dönemlerin en yüksek seviyesi oldu

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;