Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KPSS'siz Kaymakamlıklara 2757 personel alımı yapılacak: İlanlar bugün geldi 2024

TYP 25 Mart 2024 1
KPSS'siz Kaymakamlıklara 2757 personel alımı yapılacak: İlanlar bugün geldi 2024

Kaymakamlıklara 6 ilde KPSS'siz 2 binden fazla işçi alımı başladı.

6 ilde kaymakamlıklara temizlik işçisi ve işçi alımı yapılacağı açıklandı. İŞKUR üzerinden yayınlanan son dakika açıklamasına baktığımızda TYP kapsamında alım yapılacağı ve söz konusu alımın başvurusunun 6 il için başladığına yer verildi. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu personel alımının başvurusuna dair detaylara ve başvuru bilgilerine yer verdik.

TYP NEDİR?

TYP'nin tanımına baktığımızda İŞKUR'un şu şekilde açıklama yaptığı görüldü: "Toplum Yararına Programlar; afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında İŞKUR ile kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde düzenlenen programlardır"

KAÇ SAAT ÇALIŞACAKLAR?

İşe alınacak personeller günde 9 saat çalışacak. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, "TYP’de haftalık yararlanma süresi kırk beş saattir" denildi.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Personel alımına başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kuruma kayıtlı olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).

Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adres Kayıt Sistemine (AKS) göre aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilmektedir.

AKS’ye göre aynı adreste oturanların, gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının bir buçuk (1,5) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’den yararlanamamaktadır.

ALIM YAPILACAK İLLER

TYP kapsamında ilan yayınlayan illerin listesi şu şekilde:

Iğdır,
Ordu,
Bolu,
Şanlıurfa,
Kırıkkale,
Çorum,

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

TYP personel alımı ilanlarına başvurular internet üzerindne başladı. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki adımları takip ederek başvurusunu internet üzerinden , İŞKUR sayfası üzerinden yapması gerekmektedir. 

Öncelikle yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. İŞKUR iş arayan kısmında üyeliğiniz yoksa e devlet kapısı girişi kısmından kimlik numaranız ve e devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza aşağıdaki ekran çıkacak. Bu ekranda belirtilen adımları takip ederek ilan başvuru sayfasına gidin:

Bu sayfada TYP Arama kısmına giderek ilanlara gidebilirsiniz.İlan kısmında solda bulunan başvuru numarası kısmına tıklayarak başvurunuzu yapın.

Kadın erkek adaylar bu sayfada >>> TIKLA TAKİP ET

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 32 Gün Önce
Başvuru tarihi ne zaman
;