Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Konut, taşıt, ihtiyaç ve ticari kredilerde kötü haber: Ucuz kredi dönemi bitti

Kredi 14 Mart 2024 19:44 8
Konut, taşıt, ihtiyaç ve ticari kredilerde kötü haber: Ucuz kredi dönemi bitti

Flaş haber: Ucuz kredi dönemi bitti.

Kredi çekmek isteyen vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada kötü haber verildi.

Yeni Ekonomi programı ve seçim kapsamında birçok görüşme yapan ve iş dünyasından temsilcilerle bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim sonrası atılacak adımlar hakkında bilgiler vermeye devam ediyor.

Son olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde bulunan 363 oda ve borsa başkanı ile bir araya gelen Bakan Şimşek, burada ekonomiye ilişkin önemli mesajlar verdi.

DÖVİZ KURLARINA MÜDAHALE

İş insanları ile bir araya gelen Bakan Şimşek'in değerlendirmesinde kur ve vergi artışları öne çıktı. İhracatçıların beklediği kur artışının olmayacağını belirten Bakan Şimşek, gerekmesi durumunda döviz kurlarına müdahale edilebileceğini de söyledi.

ÖTV VE KDV ARTIŞI

Vergi kalemleri ile ilgili daha önce açıklama yapan Bakan, bir artışın gündemde olmadığını söyledi. Bakan gelir vergisi oranlarında herhangi bir değişim olmayacağını, ancak bazı ÖTV kalemlerinde artış olabileceğini söyledi. KDV'de ise oransal artış yerine düşük oranlı KDV'ye tabi ürünlerin bir üst kademeye yaklaştırılması yönünde düzenleme yapabileceği sinyallerini verdi. Ancak Cumhurbaşkanlığı, KDV ya da ÖTV artışının olmayacağını söyledi. "Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Gerekirse kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV’de artış olacak.” iddiası doğru değildir. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basına kapalı bir toplantıda, oda ve borsa başkanlarının yanı sıra iş dünyası temsilcileri ile bir araya"

STOK VE KASA AFFI OLACAK MI?

Son dönemlerde artan stok ve kasa affı beklentilerini geri çeviren Bakan, bir af olmayacağını da söyledi.

YTAK KREDİLERİ ARTARAK DEVAM EDECEK

1 milyar liralık yatırım öngören projeler için kullandırılan Yatırım Taahhütlü Avans Kredilerinin artarak devam edeceğini söyleyen Bakana başkanlardan tam destek geldi.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM ÇOK ZOR GEÇECEK: PARA İÇİN GELMEYİN

Gelen bilgilere göre Bakan Mehmet Şimşek'in önümüzdeki dönem zor geçecek mesajı verdiğini ve kimsenin para için kendisine gelmemesi gerektiğini söylediği aktarıldı.

UCUZ KREDİ DÖNEMİ BİTTİ

Daha önce çekilen kredilerle döviz alanların tespit edildiği ve bunların yakından takip edileceğini söyleyen Bakan Şimşek, bunlara karşı yaptırım uygulanacağını söyledi ve ucuz kredi döneminin bittiğini söyledi.

Bu açıklamaya baktığımızda sıkılaşma adımları kapsamında ihtiyaç, taşıt ve konut ile ticari kredilerde faizlerin daha da yükseleceği, verilecek kredi limitlerinin daha da düşürüleceği görülüyor.

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 44 Gün Önce
halk kredilerle geçiniyordu memet abe onuda yok etti seçimde inşallah gereken yapılır
Ziyaretçi 45 Gün Önce
ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN
Ziyaretçi 45 Gün Önce
6 aydir milleti ucuz ev kredisi diye oyaladiniz secimde tokati yiyeceksiniz bizde size vermeyeceğiz
Ziyaretçi 45 Gün Önce
Sanki kredi veriyorlar miydi? Ekonomiyi mahvettiniz.
Ziyaretçi 45 Gün Önce
Valla sen şu gençlerin vergisiz telefon İADELERİ yapsan kasımdan beri bekliyoruz Yeter be
;