Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kiralık ve Satılık Evde Vatandaşlar Küçük Evlere Yöneldi: Acaba Neden?

Emlak 9 Mayıs 2022 16:13 0
Kiralık ve Satılık Evde Vatandaşlar Küçük Evlere Yöneldi: Acaba Neden?

Emlak Fiyatları Cep Yakmaya Devam Ediyor. Konut alımında vatandaşlar büyük evlerden küçük evlere geçmek zorunda kaldı. 

Özellikle son bir senede konut fiyatlarında yaşanan ciddi yükselişler nedeniyle vatandaşlar çok zor günler geçiriyor. Hem kira hem konut fiyatlarında rekor artışlar olurken vatandaşlar kirada da ev almada da küçük evlere yöneldi. Bu haber birçok sitede sanki vatandaşların tercihiymiş gibi verilirken asıl sebep fiyatlar oldu.

GİRDİ MALİYETLERİ REKOR KIRDI

Gamador İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karaarslan yaptığı son dakika açıklamasında yatırımların değişmeyen güvenli limanı olan gayrimenkul fiyatlarının rekor kırdığını , bu nedenle daha düşük fiyatlı konutların tercih edildiğini söyledi. Karaaslan yaptığı açıklamada konut alımında küç.ük metrekareli evlerin öne çıktığını , daha küçük evlerin  daha çok rağbet gördüğünü söyledi ve "İnsanlar başlangıç olarak düşündükleri 1+1 ve 2+1 gibi küçük metrekareli evlere yöneliyorlar, sağladıkları birikimlerle daha büyük evlere bakıyorlar. Bu tür evlerin hem satışı daha kolay oluyor hem de kira amortismanı açısından büyük evlere göre daha cazip yatırım aracı olarak görünüyor." ifadelerini kullandı. 

GENİŞ EVLER LÜKS OLDU

Kirada ve konut alımında geniş evlerin fiyatlarının rekor düzeylere gittiğini, büyükşehirlerde de küçük şehirlerde de 1 milyondan aşağı ev bulmanın imkansız olduğunu söyleyen Karaaslan, artık vatandaşların fiyat pahalılığı nedeniyle bu evleri değil küçük evleri tercih ettiğini söyledi. 

GELECEKTE KOOPERATİFÇİLİK

Küçük evlerin daha inşaat aşamasındayken satıldığını söyleyen Kerem Nükte Gayrimenkul Ankara Direktörü Muhammet Dinç, "Metrekaresi küçük 1+1 ve 2+1 konutlara tercihin artması kalıcı hale gelebilir. Bu tür evlerin satışları da daha kolay oluyor. Konut almak isteyenler yatırım için değerlendirdiklerinde küçük metrekareli konutların kira getirisine baktıklarında daha hızlı karar veriyor." dedi.

FİNANS7.COM

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;