Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kiralık araba fiyatlarına bir zam daha geliyor

Taşıt 11 Nisan 2024 0
Kiralık araba fiyatlarına bir zam daha geliyor

Kiralık araç fiyatlarına da zam geldi.

Son dakika haberi geldi. Cumhuriyet Gazetesi'nden Ali Can Polat bugün kaleme aldığı yazısında kiralık oto fiyatlarıan gelen zamma değindi ve araç ile parça maliyetlerinin rekor düzeylerde artması ile birlikte kiralık oto fiyatlarında da yüksek oranda zamlar gerçekleştiğini bildirdi.

Özellikle bayram öncesi kiralık araç talepleri ciddi oranda artarken geçen sene günlük 500 liraya kiralanabilen bir araç, bu sene 900 liradan aşağıya kiralanmıyor.

Fiyat artışları ciddi oranda artarken vatandaşlar, bu bayramda geçen bayrama göre yüzde 40 ile 50 daha fazla araç kiraladı.

Yolcu360 Genel Müdürü Umut Yıldırım konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, 100'den fazla noktada araç stoklarının tamamen dolduğunu, araç kalmadığını söyledi.

Araç kiralama fiyatlarının bir senede yüzde 70 oranında arttığını söyleyerek açıklamasına devam eden Yıldırım, geçen seneye göre 15 kat seviyesinde bir talep olduğunu söyledi. Vatandaşlar, bayram tatili nedeniyle erken araç kiralamasına gitti.

Araç kiralama firması Enterprise Üst Yöneticisi (CEO) Özarslan Tangün yaptığı son dakika açıklamasında fiyatların geçen seneye göre yüzde 70 arttığını söyledi. En yüksek rota ise İstanbul ile Ankara illeri oldu. 

YENİ ZAM YOLDA

Yaz aylarının gelmesi, tatil sezonunun başlaması ile birlikte kiralık araçlara talebin artması ve fiyatlara ise yüzde 45 seviyesinde bir zam beklendiği bildirildi.

Artışın yaz aylarından önce yapılacağı belirtilirken Haziran ayında hem Kurban Bayramı hem tatil başlangıcı olması nedeniyle vatandaşların erken rezervasyon yapması gerektiği uyarısı yapıldı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;