Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kiracı, 1400 TL olan kirayı 6 Bin TL'ye çıkaran ev sahibini öldürdü

Emlak 5 Nisan 2024 0
Kiracı, 1400 TL olan kirayı 6 Bin TL'ye çıkaran ev sahibini öldürdü

Ev sahibi kiracı kavgaları artarak devam ediyor. Kiraların arasında çıkan uçurumlar, her geçen gün daha fazla kavgaya neden olurken eski kiracılar düşük paralara evlerinde kalıyor. Yeni kiracılar ise eski kiracılara oranla en az 2 kat tutarla evleri kiralayabiliyorlar. Bu da birçok yerde kavgalara neden oluyor. Ev sahipleri, kirayı diğer evlere eşitlemek isterken kiracılar ise ev sahibinin kanuna göre fazla zam yapmamasını istiyor.

Bursa'dan gelen son dakika haberinde 57 yaşındaki ev sahibi Ümit Eri'yi tasarlayarak öldürdüğü iddiası ile yargılanan 31 yaşındaki Metin Aydın isimli kişi, ilk duruşmada suçunu itiraf etti.

Olay 3 Ekim tarihinde meydna geldi. Yıldırım Çınarönü Mahallesi'nde arkadaşları ile kahvehanede oturan ümit Erin, kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı ve hastanede hayatını kaybetti. Polis ise yaptığı incelemede saldırganın kiracı Aydın olduğunu tespit etti.

Aydın mahkemede verdiği ifadede maktulün 1400 lira olan kirayı 6 bin liraya çıkardığını, kendisinin ise yüzde 25 zam istediğini söyledi. Bunun üzerine tehditler aldığını söyleyen Aydın, “Kendilerinden yüzde 25 zam yapmasını istedim. Kabul etmeyip, kardeşi ile tehditler yağdırarak, evden çıkmamı istedi. Onu öldürmek benim kaderimmiş” ifadelerini kullandı ve şunları söyledi:

"Maddi durumum iyi değildi. Kızım okuyordu, geçim sıkıntısı çekiyordum. Kendilerinden yüzde 25 zam yapmasını istedim. Kabul etmeyip, kardeşi ile tehditler yağdırarak, evden çıkmamı istedi. Bana sürekli psikolojik baskı uyguluyorlardı. Olay günü kahvaltı yapmak için kahveye gittim. Ümit Er ile karşılaşınca tartıştık. Ben de sinirlenip, onu öldürdüm. Onu öldürmek benim kaderimmiş. Allahtan af, sizden merhamet istiyorum"

"YALAN SÖYLÜYOR"

Ümit Erin eşi ise mahkemede verdiği ifadesinde zanlının yalan söylediğini ifade ederek şunları söyledi:

“Sorun kira meselesi değildi. Kendisi, eşini ve çocuklarını sürekli dövüyor, gürültü yapıyordu. Çıkmasını istedik. Buna sinirlenip, eşimi öldürdü”

Metin Aydın'ın eşi ise yaptığı açıklamada olay günü evde olmadığını söyleyerek, “Evden çıkmamız için gece saatlerinde süpürge açıp, bizi rahatsız ediyorlardı. Olay günü ne yaşandığını görmedim. Olay günü markete gitmiştim” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;