Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kira sözleşmeleri bayramdan sonra E Devlet'te

Emlak 11 Nisan 2024 4
Kira sözleşmeleri bayramdan sonra E Devlet'te

Bayramdan sonra meclise gelecek 5 konu belli oldu.

TBMM'nin bayram sonrası gündemi oldukça yoğun olacak. Seçim nedeniyle Mart ayında kapalı olan meclis, Nisan ayının başında açıldı ancak bu sefer de araya bayram tatili girdi. Bayram tatilinden sonra ise yaz tatiline kadar yoğun bir gündem olacak.

Temmuz ayının ortalarında yaz tatiline girmesi beklenen meclisin bu 3 aylık süreçte önemli konuları gündemine alması bekleniyor.

Bu konuda son dakika açıklaması geldi. Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu yaptığı açıklamada meclis gündemine ilk olarak kripto para düzenlemesinin geleceğini söyledi.

Kripto paraların yasal zemine oturturulması, yatırımcılara güvence sağlanması için düzenlemenin kısa sürede meclisten geçmesi bekleniyor.

Meclise gelecek ikinci düzenleme ise komisyondan geçen enerji ve turist rehberliği alanlarındaki yasa teklifleri olacak.

3. düzenleme ise vergi istisnaları ile indirim oranları olacak. Bazı vergilerde istisnalar ve indirim oranlarının masaya yatırılacağı öğrenildi.

Dördüncü düzenleme ise kiralar olacak. Temmuz'da sona erecek yüzde 25'lik kira zam sınırı masaya yatacak.

TÜM EV SAHİBİ VE KİRACILARI İLGİLENDİRİYOR

Son düzenleme ise tüm ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor. Geçen gün açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira sözleşmelerinin artık e devlet kapısı üzerinden imzalanacağını söyledi.

Bu şekilde kayıt dışılıkla daha rahat şekilde mücadele edilecek.

Siz hangi konuların meclis gündemine gelmesini bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 20 Gün Önce
kiralarin düşmesi istedikleri zam yapmamaları kiracıyı çıkarmak için bin bir türlu bahane uydurmakarı benim kiram 2.500 Mayıs'ta 10bin istiyor vermezsen çık diyor cikmazsamda ben geleceğim der çıkartır kiralar dur deme zamanı
Ziyaretçi 20 Gün Önce
Özel sektörde çalışanlara zorunlu sendika getirilmesi.
Ziyaretçi 21 Gün Önce
emekli olmak için yeniden bir af çıkarsınlar
Ziyaretçi 22 Gün Önce
ozel sektör de çalışanların promosyon alması
;