Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kayseri hobi bahçesi başvuru 2024 nasıl yapılır?

Emlak 11 Nisan 2024 0
Kayseri hobi bahçesi başvuru 2024 nasıl yapılır?

Kayseri Hobi bahçesi başvuru 2024 nasıl yapılır?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 3 Nisan tarihinde başlayan Hobi bahçesi başvurusunun devam ettiği bildirildi. Açıklamada hobi bahçesi için başvuru yapacaklardan istenen evraklar ve başvuruların nasıl yapılacağına dair bilgilere yer verildi.

Açıklamada hobi bahçelerinin kullanım süresinin 3 sene olduğuna yer verildi.

NEREDE, KAÇ HOBİ BAHÇESİ VAR?

Altınoluk Hobi Bahçesi’nde 230 adet, Beştepeler Hobi Bahçesi’nde 204 adet, Karpuzatan Hobi Bahçesi’nde 703 adet, Cırgalan Hobi Bahçesi’nde 462 adet, Selçuklu Hobi Bahçesi’nde 569 adet ve Şeker Hobi Bahçesi’nde birinci kısım 144 adet ve ikinci kısım 231 adet olmak üzere toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesi.

KATILIM BEDELİ NE KADAR?

2024 yılında Hobi Bahçelerine katılım için vatandaşların ücret ödemesi gerekecek. Kayseri Büyükşehir tarafından belirlenen tarifeye göre bu sene 3 bin liralık katılım ücreti ödemesi olacak. Gelecek yıllarda bu rakamın değişeceği, değişecek rakamın Belediye Meclisinde belirleneceğine yer verildi.

Bahçe başvurusu yapmak isteyenlerin aşağıdaki evraklarla müracaatını yapması gerekiyor:

“Hobi bahçeleri başvuru ve beyan formu. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik kartı fotokopisi / Nüfus cüdanı fotokopisi. Varsa 1. Derece şehit yakını ve gazı olduğunu gösterir belge (Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı – Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden alınacaktır.) Eğer engelli ise tam teşekküllü devlet,  şehir ve üniversite hastanelerinin birinden alınmış en az yüzde 40 engellilik sağlık kurulu raporu veya e devlet üzerinden alınacak e imzalı erişkinler için engellilik sağlık kurulu raporu. Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, yerleşim yeri (ikametgah) sorgulama belgesi. Adalet Bakanlığı adli sicil kaydı sorgulama belgesi. İstenen belgeler https://basvuru.kayseri.bel.tr link adresinden online olarak sisteme yüklenecektir"

BAŞVURU ŞARTLARI

Hobi Bahçesi başvurusu yapacak kişilerde aranan şartlar şu şekilde:

“Hobi bahçesine, aynı adreste ikamet eden bir kişi, yukarıda adı ve sayısı belirtilen 7 adet hobi bahçesinden yalnızca bir tanesine müracaat edilebilir. Kuralar 30.04.2024 Salı günü noter huzurunda çekilecektir. Halen hobi bahçesini kullanan vatandaşlarımız, katıldıkları kurada yine isimlerinin çıkması durumunda aynı hobi bahçesini kullanmaya devam edebilecektir. Vatandaşların Melikgazi, Kocasinan, Talas ve Hacılar ilçeleri sınırları içerisinde ikamet ediyor olması gerekmektedir. Vatandaşların emekli olması veya 50 yaş üzeri olması, birinci derece şehit yakını, gaziler ve engelliler için 18 yaş ve üzeri olması gereklidir"

SON BAŞVURU

Başvurular 23 Nisan tarihinde yapılacak. Kura çekimi ise 30 Nisan tarihinde yapılacak.

Başvurular, "https://basvuru.kayseri.bel.tr" adresi üzerinden alınıyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;