Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamuya memur alımları bıçak gibi kesildi

Kamu 27 Mart 2024 0
Kamuya memur alımları bıçak gibi kesildi

Kamuya memur alımları bıçak gibi kesildi.

2024 yılı başında ciddi anlamda bir personel alımı furyası başlamıştı. Daha doğrusu geçen sene yapılan genel seçimlerden önce kamuya ciddi oranda personel alımı yapılırken bu furya, 2024 yılı başında da devam etmiş, kamuya 10 binlerce personel memur ve işçi alımı yapılmıştı. Sağlık Bakanlığı, Kültür Turizm Bakanlığı, Aile Bakanlığı başta olmak üzere hemen hemen tüm bakanlıklar, kamuya personel alımlarını yaptı.

Sadece MEB, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı hala öğretmen ve personel alımı duyurularını yayınlamadı.

BAKAN: PERSONEL ALIMLARI KISITLANDI

Geçen haftalarda bir televizyon programına konuk olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuya personel alımlarının kısıtlandığını söyledi. Sadece emekli olacak kişilerin yerine personel alımı izni vereceklerini, ancak Sağlık Bakanlığı'nı bunda  hariç tuttuklarını söyleyen Bakan Şimşek, yeni hastanelerin açılacağını, buralara personel alımları yapılacağını söyledi.

BU AÇIKLAMA SONRASI İLANLAR BIÇAK GİBİ KESİLDİ

Bu açıklama öncesinde kamuya çok sayıda personel alımı yapılırken bu açıklamadan sonra memur alımı ilanları adeta bıçak gibi kesildi. Atama bekleyen, memur olmak isteyen adaylar, bakanlıklardan, kamu kurum ve kuruluşlarından personel alımı yapılmasını beklerken seçim sonrsı sürecin daha da sıkılaşacağı ve personel alımlarının oldukça düşük seviyelerde yapılacağı öğrenildi.

3 BAKANLIK YÜKSEK ALIM YAPACAK

MEB'in öğretmen ataması, İçişleri Bakanlığı'nın polis, uzman erbaş ve memur alımı ile Adalet Bakanlığı'nın personel alımları dışında yüksek sayıda personel alımı beklenmiyor.

MEB seçimden hemen sonra,

Adalet Bakanlığı'nın Nisan ayı sonunda,

İçişleri Bakanlığı'nın ise Nisan sonu ya da Mayıs ayında ilan yayınlaması bekleniyor. İlanlardan bildirimle haberdar olmak için finans7'yi aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;