Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kamuda tasarruf tedbirleri: Memur alımları azaltılacak

Kamu 10 Mayıs 2024 1
Kamuda tasarruf tedbirleri: Memur alımları azaltılacak

Kamuya memur alımı azalacak.

Mehmet Şimşek yaptığı son açıklamada kamuda tasarruf tedbirlerini içeren paketin Pazartesi günü açıklanacağını söyledi.

Bugün katıldığı bir programda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tasarruf tedbirleri hakkında ilk bilgileri verdi.

İstanbul Finans Merkezi'ndeki VakıfBank Genel Müdürlükte düzenlenen "Türkiye'nin ATM Merkezi (TAM)" projesinin tanıtım toplantısına katılan Bakan Şimşek, kamuda tasarrufun artırılması için bir program hazırlandığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızla birlikte tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız. Bu ilk, bu son olmayacak. Buna benzer harıl harıl yoğun bir şekilde yaptığımız çalışmalarla önümüzdeki dönemde bu dezenflasyon programını ve sürecini nasıl güçlendireceğiz ona yönelik çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz. Dolayısıyla program çalışıyor ve çalışmaya devam edecek"

KAMUYA MEMUR ALIMLARI AZALTILACAK

Kulislerden gelen son dakika bilgilerine göre tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda ciddi sıkılaşmaya gidileceği, harcamaların daha da kısılacağı, bina taşıt alımının biteceği bildirilirken memur olmak isteyenler için de bir maddeye yer verileceği bildirildi.

Kamu personeli olmak isteyenlere kötü haber geldi. Kulislerden gelen son dakika bilgilerine göre yeni tasarruf tedbirleri kapsamında kamuya memur alımlarının kısılacağı, daha az personel alımı yapılacağı bildirildi. Sadece ihtiyaç kadar, emekli olan personel kadar personel alımı yapılacak.

Kamuya yapılacak az sayıda personel alımından haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Kadın erkek adaylar bu sayfada >>>Bilgi alış verişi için  TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 9 Gün Önce
A haber de kamuya 73 bin personel alınacak denmiş bir önceki haberin başlığı bu ne perhiz bu ne lahana turşusu arkadaş hepsi ayrı telden çalıyor ama kendilerine gelince tasarruf yok ne güzel dünya Herşey bir yana bunda birkaç sene önce kovulma arkasından onca lafı söyleyip rezil ettikleri Mehmet Şimşek i tekrar bu ülkenin maliyesinin başına getirdiler ya dahada söze gerek yok.
;