Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kadınlar da komando olabiliyor: Peki nasıl komando olunur?

Kadınlar da komando olabiliyor: Peki nasıl komando olunur?

Kadınlar da komando oluyor.

Komandoların, diğer isimleri ile mavi berelilerin Eğirdir'de bulunan Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez'inde bir haber programı çekildi. Hürriyet ve CNN Türk'e açılan kapılarda içeride hem kadın hem erkek komandoların yetiştirildiği bildirildi.

Hem yurt içinde hem de yurt dışında görevlerine katılan Türk komandoların eğitim merkezi olarak Eğirdir Dağ Komando Okulu kullanılıyor.

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, komandoların zorlu eğitimlerini yerinde gördü ve bölgede 4 kadın komandonun da eğitim gördüğünü, bu kadın komando adaylarının da zorlu eğitimden geçirilerek komando olduğunu bildirdi.

Gönüllülük esası ile girilen kurslar 34 hafta civarında sürüyor. Söz konusu süreçte komando adaylarına her türlü koşulda hayatta kalabilmeleri için zorlu bir eğitim veriliyor. Spor, silah, dayanıklılık başta olmak üzere birçok konuda verilen eğitimleri başarı ile tamamlayan adaylar, TSK ve Jandarma bünyesinde komando olarak görevine devam ediyor.

NASIL KOMANDO OLUNUR?

Peki nasıl komando olunur gelin bakalım!

Açıktan direkt olarak komando alımı çok az olur. Sadece uzman erbaş kadrosuna dönem dönem komando alımı yapılır.

Komando olmak isteyen erkek adaylar isterlerse bu ilana başvuru yaparak komando olabilir. Bunun yanı sıra jandarma ve TSK bünyesine yapılan subay astsubay alımlarına da başvuru yaparak bu pozisyonlara geçtikten sonra komando kursuna başvuru yaparak komando olabileceksiniz.

Komando olmak isteyen kadınların ise TSK ve Jandarma subay astsubay alımına başvuru yapması gerekiyor. Bu ilanlara başvuru yapıp mülakatları kazanan ve TSK ile jandarma bünyesinde göreve başlayan kadın adaylar, daha sonra meslek içindne komando eğitimi için gönüllü olarak komando olabilecekler.

ASKERİ PERSONEL ALIMI İLANLARI GELDİ Mİ, NE ZAMAN GELECEK?

Şu anda güncel askeri personel alımı ilanı yok. Ancak önümüzdeki aylarda jandarmanın yeni uzman erbaş alımına çıkması, daha sonr TSK'nın subay ve astsubay alımına çıkması bekleniyor. İlanlar geldiğinde takipçilerimize bildirimle haber vereceğiz. Siz de haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin bildirimle haberiniz olsun
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 13 Gün Önce
Herhangi bir sınav şartı varmı tyt yks msü gibi
;