Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İstanbul'da ilk evini alacaklara yüzde 25 indirimli 1+1, 2+1 ve 3+1 konut kura ile verilecek

Emlak 2 Mayıs 2024 0
İstanbul'da ilk evini alacaklara yüzde 25 indirimli 1+1, 2+1 ve 3+1 konut kura ile verilecek

İlk evini alacaklara konut için İstanbul'da kuralar çekiliyor. Sırada diğer iller var.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan kampanya kapsamında İstanbul'da evi olmayan ve ev sahibi olmak isteyenlere Emlak Konut ile THY işbirliğinde konut verileceği bildirildi.

İstanbul havalimanına 10 dakika mesafede bulunan ve hiç evi olmayan, ilk evini almak isteyen kişilere verilecek konutlar için başvrular alınmıştı.

Başvuruların ardından beklenen açıklama geldi ve kuraların çekileceği bildirildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Büyük bir kent vizyonuyla, mahalle kültürünü yansıtan, yatay mimari anlayışıyla tasarladığımız, 10 etaptan oluşan Yenişehir Evleri Arnavutköy Projemizin 2 bin 894 bağımsız bölümden oluşan ilk iki etabını hak sahipleriyle buluşturuyoruz. Çalışmalarını Türk Hava Yolları ile iş birliği içinde yürüttüğümüz bu projemizi, güvenli yapıların yanı sıra, estetik ve yenilikçi dokunuşlarla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde başlatılan Sıfır Atık altyapısına sahip modern bir yaşam alanı olarak geliştirdik" ifadelerine yer verildi.

Projeye toplamda 461 bin 361 kişinin başvuru yaptığını söyleyen Erdem, "Vatandaşımızın büyük teveccüh gösterdiği projemizde beklenen kura çekilişini gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin de özellikle gençlerin, engelli, şehit ve gazi yakınlarının da ev sahibi olmasını istediği bu projede; toplam konut sayısı üzerinden engelli vatandaşlarımıza yüzde 5, şehit ve gazi yakınlarına yüzde 5, gençlere ise yüzde 20 kontenjan hakkı tanıdık. Çekilişi, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00 da Emlak Konut sosyal medya hesaplarından canlı olarak gerçekleştireceğiz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın öncülüğünde Emlak Konut olarak, erişilebilir konut alanında yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

KAÇ EV YAPILACAK?

43 tane 1+1
1851 tane 2+1
1000 tane 3+1

PEŞİN ALANA İNDİRİM

Emlak Konuttarafından yapılan açıklamada konutları peşin alacaklara yüzde 25 indirim yapılacağı bildirilirken proje kapsamında taksit sayısının 24-36-48 ve 60 ay olduğuna yer verildi.

SIRADA DİĞER İLLER VAR?

Bu proje sonrası yeni projelerin de gündeme gelmesi bekleniyor. Siz hangi ilde kampanya bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek TOKİ konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;