Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İki pilot uyuyakaldı: Uçak kendi kendine gitti

Dünya 10 Mart 2024 0
İki pilot uyuyakaldı: Uçak kendi kendine gitti

Endonezya'da bir uçağın 2 pilotu da uyuyakaldı.

Endonezya'dan bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre bir yolcu uçağını uçuran iki pilotun aynı anda uyuya kaldığı öğrenildi.

Batık Havayolları'na ait olan bir uçak, havalimanından havalanarak yola çıktı. İki pilot ile yola çıkan uçakta pilotların uykusuz olduğu ve iki pilotun da uyuyakaldığı öğrenildi. Uyuya kalan pilotlar nedeniyle uçağın rotasından çıktığı öğrenildi.

Endonezya Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Direktörü Kristi Endah Murni'nin olay ile ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Yaşanan olay ile ilgili rapor hazırlandı ve hazırlanan raporda olayın 25 Ocak tarihinde meydana geldiği bildirildi. Kendari'den Cakarta'ya giden uçakta pilotların uçakta 28 dakika boyunca uyuduğu öğrenildi.

PİLOTLAR AÇIKLADI

Olay ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ikinci pilotun ifadesi alındı. Pilot, bir aylık ikiz bebekleri olduğunu ve gece sık sık uyandığını, bu nedenle uyuyamadığını söyledi. Uçuş öncesi kaptan pilotu yeterince dinlenmediği ve uykusu olduğu konusunda bilgilendiren pilot, bu nedenle uyuyakaldığını söyledi.

1. PİLOT DİNLENMEYE GİDİP SÜRÜŞÜ 2. PİLOTA BIRAKMIŞ

Gelen bilgilere göre uçak havalandıktan sonra 1. pilotun dinlenmek için uçağı II. pilota bıratığı öğrenildi. 2. pilot ise ikiz bebekleri nedeniyle uykusuz kaldığı için istemeden uyuya kaldı.

Yolculuk sürerken Cakarta'da bulunan kontrol merkezi pilotlarla iletişime geçmeye çalıştı. Son bağlantıdan sonra pilotların uyuduğu fark edildi.

Olayla ilgili başlatılan inceleme devam ediyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;