Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hıdırellez dilek nasıl tutulur, Hıdırellez dileği ne zaman, nasıl gömülür? İşte Hacet namazı kılınışı ve duası

Yaşam 5 Mayıs 2024 16:01 0
Hıdırellez dilek nasıl tutulur, Hıdırellez dileği ne zaman, nasıl gömülür? İşte Hacet namazı kılınışı ve duası

Hıdırellez günü dua nasıl edilir? Dilek nasıl tutulur?

Hz. İlyas ile Hızır Aleyhisselam'ın yeryüzünde buluştuğu gün olarak bilinen Hıdırellez günü geldi. Hıdırellez gününün gelmesi ile birlikte vatandaşlar, bugün dilek tutmaya başladı. Dilek tutma ritüelinin ne olduğu merak ediliyor.

Hıdırellez günü dua etmek için akşam namazından sonra 2 rekat Hacet Namazı kılmanız gerekmektedir.

Hacet namazı nasıl kılınır?

Abdest alıp hacet namazına niyet edin ve tekbir getirerek namaza başlayın. Subhaneke okuduktan sonra fatiha okuyun. Daha sonra 3 defa Ayetel Kürs-i okuyun.

3 defa okuduktan sonra rüku ve secdeye giderek 2. rekata kalkın.

2. rekatta Fatiha Suresi'ni okuyun. Daha sonra İhlas, Felak ve Nas surelerini okuyarak rüku ve secdeye gidip namazı bitirebilirsiniz.

Hacet duası

Hacet namazı sonrası isteğinizi Allah'a dua yolu ile söyleyerek aşağıdaki Hacet duasını okumanız gerekmektedir.

Lâ ilâhe illallâhu'l-halîmu'l-kerîm. Subhânallâhi Rabbi'l-arşi'l-azîm. Elhamdu lillâhi rabbi‘l-âlemîn; Es'eluke mucîbâti rahmetike ve azâime mağfiretik; ve'l-ismete min kulli zenbin ve'l-ganîmete min kulli birrin ve'sselâmete min kulli ism. Lâ teda' lî zenben illâ gaferteh; ve lâ hemmen illâ ferrecteh; velâ hâceten hiye leke rıdan illâ kadaytehâ. Yâ Erhame'r-râhimîn!" (Tirmizî, “Salât”, 140, 348)

Hıdırellez duası

Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah, maşaallah kulli nimetin minallah maşaallah elhayrü küllihi biyedillahi maşaallah la yusrifüsuue illallah."(3 kere okuyun)

Ardından;

“Evime, mutfağıma, gelirime, tıkanmış, yavaşlamış, durmus işlerime Hızırın eli değsin. Bedenime, sağlığıma kavuşmanın mutluluğu gelsin... Dünyaya, memleketime hayatıma barış, huzur, sevgi ve bereket aksın.”diyoruz.

Bazı vatandaşlar, dileklerini ayrıntılı şekilde bir kağıda yazarak cüzdanlarına koyuyor ya da gül ağacının dibine gömüp 1 gece sonra onu oradan çıkarıp suya bırakıyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;