Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Harekete geçildi: Demir fiyatlarında iyi haber geldi

Emtia 16 Şubat 2023 14:38 0
Harekete geçildi: Demir fiyatlarında iyi haber geldi

Demir fiyatlarında iyi haber geldi.

Geçen hafta Pazarcık merkezli meydana gelen büyük depremden sonra yaralar sarılmaya devam ederken bölgede inşaatların en kısa sürede başlayacağı bildirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada zemin etüdü işleminin başladığı ve Mart ayı itibarıyla inşaatlara başlayacağını söyledi.

İÇDAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Aslan bir açıklama yaptı. Aslan yaptığı açıklamada demir fiyatlarında son günlerde spekülatif hareketler olduğunu, ancak fırsatçıların yakında üzüleceğini, demir fiyatlarının düşürüleceğini söledi. Aslan yaptığı açıklamada fırsatçılara karşı harekete geçtiklerini söyleyerek, "Bu durum karşısında İÇDAŞ Çelik olarak harekete geçtik. Üretimini yaptığımız inşaat demiri fiyatlarında fırsatçılara mahal vermemek adına, sektörde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen fiyatlarımızı indirme kararı aldık" ifadeleri ile indiirm müjdesini verdi.

Bundan sonraki sürçete de depremzedelere yardımların artacağını söyleyen Aslan, "Kararımızın arkasında durarak satış yapma yönünde elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte de depremden etkilenen vatandaşlarımız için mücadelemizi sürdüreceğiz. Öte yandan Türkiye’nin yıllık demir üretimi 20 milyon ton seviyelerinde. Bu da hesaba katıldığında Türkiye’de oluşacak demir ihtiyacını karşılayamamak gibi bir durum söz konusu değil." değerlendirmesinde bulundu.

Demirfiyatlari.com'dan alınan verilere göre güncel demir fiyatları şu şekilde:

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, emtia haberlerinden, altın, döviz, emlak haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;