Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Halkbank'tan 1 Milyon TL Konut Kredisi! Maliyet Tablosu Açıklandı!

Kredi 26 Mart 2024 0
Halkbank'tan 1 Milyon TL Konut Kredisi! Maliyet Tablosu Açıklandı!

Türkiye'de ev sahibi olmak isteyenler son dönemlerde konut kredilerine çok daha fazla ihtiyaç duyuyorlar. İnsanlar ihtiyaçtan dolayı veya yatırım amacı ile ev satın almak istediklerinde yüksek fiyatlardan dolayı konut kredisi çekmeyi tercih ediyorlar. Konut kredisi maliyetlerinde de değişiklikler olunca çekilecek kredinin toplam maliyeti ve aylık taksitlerinde de yeni maliyet hesaplamaları devreye giriyor. En çok konut kredisi veren bankalardan olan Halkbank'ın da konut kredisi faizlerinde değişikliğe gittiği bildirildi.

Halkbank'tan ABD'de açılan yeni davaya ilişkin açıklama

HALKBANK KONUT KREDİSİ FAİZİ NE KADAR OLDU?

Kamu bankalarının konut kredisinde önemli bir itibarı bulunuyor. Bu bankalardan konut kredisi çekmenin çok daha düşük maliyetli olacağına inanılıyor. Bu algının yerleşmesinin bir nedeni var ve hiç de temelsiz değil. Ekonomik olarak zorlu bir dönem başlamadan önce kamu bankaları tarafından müşterilere piyasanın çok altında maliyetlerle konut kredileri veriliyordu. Türkiye'de aylık yüzde 0,69 faizle konut kredisi verildiği dahi oldu. Ancak o dönemler kapandı. Bundan dolayı yine de vatandaşlar konut kredisi çekmek istediklerinde ilk olarak kamu bankalarına bakıyorlar.

Gayrimenkul (Taşınmaz) Satış Vaadi Sözleşmesi

Bir kamu bankası olarak Halkbank da çok sayıda konut kredisi talebi ile karşılaşıyor. Halkbank'ın konut kredisi faizinde bir değişiklik yaptığı bildirildi. Bu çerçevede konut kredisi çekmek isteyenler kısa bir süre öncesine kadar Halkbank'a başvuru yaptıklarında yüzde 3,79 oranında faiz ile karşılaşıyordular. Ancak şu anda bu faiz oranı yüzde 4,19 seviyesine yükseldi. Konut kredisi faizinde aylık yüzde 0,40 oranında bir artırım yapılmış oldu.

10 YIL VADE AŞILAMIYOR

Konut kredisi çekecekler için azami vade süreleri BDDK tarafından belirlenip bankalara bir talimat olarak gönderiliyor. Bu öyle sık sık değişmiyor. 2-3 yılda bir defa değişen bu duruma tüm bankalar istisnasız bir şekilde uymak zorundalar. Bu çerçevede Halkbank müşterileri de konut kredilerini en fazla 10 yıl vadeli olarak çekebiliyorlar. Bankalar 120 ayı geçecek şekilde konut kredisi kullandıramıyorlar.

1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYETİ!

halkbank-konut-kredisi.jpg

Halkbank'ın konut kredisi maliyeti değişince herkes yeni maliyetleri merak etmeye başladı. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi çekilmesi durumunda aylık kredi taksiti 42.206 TL oluyor. Bu kredinin toplam maliyeti ise 5 Milyon TL'nin üzerine çıkıyor.

Tüm kredi kampanyalarından anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;