Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hakan Kara: Elektrik faturalarına zam yolda

Ekonomi 4 Mayıs 2024 0
Hakan Kara: Elektrik faturalarına zam yolda

Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Hakan Kara: Elektriğe ciddi bir zam kapıda.

Prof. Dr. Hakan Kara bir son dakika açıklamasında bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra bir paylaşım yapan Kara, grafik paylaşarak elektriğe bir zammın gerçekleşmesinin beklendiğini söyledi.

TÜİK tarafından açıklanan Nisan ayı enflasyon rakamlarında aylık enflasyonun yüzde 3.18 geldiği, yıllık enflasyonun ise yüzde 69.80 olarak geldiği görüldü.

ENAG da aynı gün enflasyon verilerini açıkladı ve ENAG'a göre aylık yüzde 5.02 gelen enflasyon yıllık yüzde 124.35 seviyesinde gerçekleşti.

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini ise yüzde 36. Yani şimdiki seviyesinin yarısı.

ELEKTRİK BİRİM FİYATLARI

Enerji Piyassası Düzenleme Kurulu yılda 4 defa maliyet değişimlerine göre tarife değiştirmektedir. Bu değişimde enflasyon rakamları en önemli kalem oluyor.

Son açıklanan tarife şu şekildeydi:

Enerji Ajansı sitesinden Selim İnanç Mart 2024’te en güncel elektrik birim fiyatlarını incelemişti.

HAKAN KARA ZAM TARİHİNİ AÇIKLADI

Prof. Dr. Hakan Kara yaptığı son dakika açıklamasında enflasyon rakamları ile elektrik birim fiyatını şu grafikle karşılaştırdı ve "Elektriğe ciddi zam kapıda. Muhtemelen Temmuz-Ağustos'ta yapılır" ifadelerini kullandı.

Grafiğe baktığımızda son olarak 2023 yılında güncellemeye gidildiği, TÜFE'de artış devam ederken elektriğin sabit kaldığı görülüyor. Kara açıklamasında bu grafiği değerlendirdi ve Temmuz Ağustos civarında bir zam olacağını söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;