Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hakan Fidan'dan tedirgin eden açıklama: 'Durum hiç iyi değil'

Dünya 4 Şubat 2024 0
Hakan Fidan'dan tedirgin eden açıklama: 'Durum hiç iyi değil'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan son dakika açıklaması: Durum hiç iyi değil.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan bir son dakika açıklaması geldi. Açıklamasında Fidan, Amerika ile İran arasında son günlerde yaşanan çatışmalara değindi ve durumun hiç iyi olmadığını söyleyerek, "Bölgesel yayılmadan kaçınmak lazım. Durum iyi değil. Daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz" değerlendirmesine bulundu.

A Haber ekranlarına konuk olan Dışişleri Bakanı Fidan, Amerika'nın İran destekli gruplara yönelik düzenlediği saldırılara ilişkin soruya yanıt verdi. Fidan yaptığı açıklamada Amerika'nın ateşle oynadığını söyledi ve bunun yangına dönüşebileceğini söyleyerek, "Ateşle oynadığınız zaman o ateş her an yangına dönüşebilir. Kontrol altına alınamayabilir. Burada bir riskle karşı karşıyayız. Bu kontrol altına alınamamazlık meselesi bir tehdit olarak karşımızda duruyor" dedi.

Bölgedekiler ve Amerika ile sürekli şekilde görüşmelerin yapıldığını söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Fidan, "Bölgesel yayılmadan kaçınmak lazım. Durum iyi değil. Daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

İSRAİL YALANI BIRAKTIĞI ZAMAN...

İsrail'in dünya kamuoyuna yalan söylemeyi bıraktığında sorunların çözüleceğini söyleyen Bakan Fidan, "İsrail güvenlik peşinde değil. İsrail daha fazla toprak peşinde. Filistinlilere kendi devletini verdiği gün zaten İsrail güvende olacak" dedi ve bölgede üzerimize düşeni yaparız diyerek, "İki devletli çözümü gündeme getirirken bu sefer farklı olarak, metodolojik olarak da garantörlük mekanizmasını öne sürmemizin arkasında bu yatıyordu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Finans7

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;