Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Hakan Aran'dan ekonomi yorumu: En zoru geride bıraktık

Bankalar 8 Nisan 2024 0
Hakan Aran'dan ekonomi yorumu: En zoru geride bıraktık

Hakan Aran'dan ekonomi yorumu: En zoru geride bıraktık.

Euromoney'e açıklamalarda bulunan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran önemli ifadeler kullandı.

Bankanın 100. yılında ekonomi ve finans gündemine ilişkin değerlendirmede bulunna Aran, ekonomide en zor zamanların ve en zorlayıcı regülasyonların geride kaldığını söyledi ve "O dönemleri yaşadık ve yönetmesini bildik. Şimdi daha iyi bir aşamada olduğumuzu düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Geçen sene 6 ay ilerisini bile öngöremediklerini söyleyen Aran, "Geçen yıl sorsaydınız yalnızca önümüzdeki altı ayı öngörebildiğimi söylerdim. Şimdi ne mutlu ki; önümüzdeki üç yılı öngörebiliyoruz. Bu çok büyük bir değişim. Artık tüm risklerimizi, hedeflerimizi, kısıtlarımızı ve sorunlarımızı çok iyi biliyoruz. Bunların yönetilebilir olduklarına inanıyorum ve önümüzdeki üç yıla ilişkin öngörülerde bulunabiliyoruz. Biz her zaman üç planla ilerleriz: temel senaryo, en kötü ihtimal senaryosu ve en iyi ihtimal senaryosu. Çalışmalarımızı yürütürken bu senaryoları hiçbir zaman aklımızdan çıkarmıyoruz" diyerek bu sene düzelmenin olduğunu söyledi.

Bankacılık sektörünün zorlu geçen süreçten sonra yeni hedefler koyduğunu belirten Aran “O dönemin riskli ortamı, bizi zorlayan regülasyonları ve karşı karşıya kaldığımız güçlükleri bizi daha sağlam, daha çevik ve daha yenilikçi kıldı” değerlendirmesinde bulundu.

Bankanın yüzde 100 bağlı ortaklığının kurulacağı ve iştirak portföyünün yeni kurulacak anonim şirket niteliğinde bir holding şirket çatısı altında toplanacağını bildiren Aran, bu konuda düzenlemelerin devam ettiğini söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;